TV tips

Voor alle leuke en minder serieuze zaken in het leven!
Plaats reactie
Hielke
Berichten: 191
Lid geworden op: 10 mar 2019, 17:47
Gender: Trans FtM
Locatie: Gelderland

TV tips

Bericht door Hielke » 11 sep 2019, 10:19

Om bij te dragen aan de goede werken van oa @Alice (die vaak TV-tips post) hierbij een draadje speciaal daarvoor..?


Vanavond 21:55, Arte (ook geheel te zien op Arte.tv):

TRANS IS BEAUTIFUL!

Transmenschen waren lange an den Rand der Gesellschaft verbannt, heute zeigen sie sich mehr und mehr in Medien, Mode und Werbung. Die Dokumentation geht auf eine Zeitreise zu den Ursprüngen der Trans*-Revolution: Angefangen von der Pariser Cabaret-Ikone Coccinelle bis hin zu den US-Stars Caitlyn Jenner und Laverne Cox - von den Laufstegen der Modewelt zu Film- und Serienhelden.En, voor wie de serie nog niet gezien heeft:


Vanavond, 23:10 uur, NPO 3 (en vast ook te zien op NPOStart):

M/V/X (seizoen 1, afl. 1)

We zijn getuige van de moeilijke tocht die Ariane, Dylano, Senne, Selina en Paulien afleggen om de man/vrouw te worden die ze altijd al zijn en waar ze nu ook het bijpassende lichaam bij willen. Zij zijn fysiek man of vrouw maar voelen zich niet zo: hun genderidentiteit komt niet helemaal of slechts gedeeltelijk overeen met hun fysieke geboortegeslacht. Of zoals de 18-jarige Senne het verwoordt: “Je bent transgender, je wordt het niet.”
Wat maken deze vijf mensen allemaal door om te kunnen zijn wie ze zijn? M/V/X toont in elke aflevering niet alleen het medische aspect van een transitie, maar vooral ook de sociale impact op de geportretteerden. Ook de mensen in hun omgeving komen aan het woord want een transitie doe je niet alleen. Welke gevolgen heeft deze ingrijpende beslissing op hun familie en vrienden? De ene getuige zit nog maar in het begin van het transitieproces, anderen hebben al heel wat of zelfs alle stappen doorlopen.
3 x
Iedereen is uniek

behalve ik!

(Herman Brusselmans)

Tanja
Berichten: 271
Lid geworden op: 06 nov 2012, 19:51
Gender: Trans MtF
Locatie: rotterdam

Re: TV tips

Bericht door Tanja » 12 sep 2019, 11:25

Had de vlaamse serie nooit helemaal gezien en wist ook niet dat Paulien niet meer leefde. Vreselijk
0 x
Waarom heb ik het mezelf zo moeilijk gemaakt?? Omdat ik waarschijnlijk een domme doos ben die het allemaal wel dacht te kunnen verdringen :fpalm:

Hielke
Berichten: 191
Lid geworden op: 10 mar 2019, 17:47
Gender: Trans FtM
Locatie: Gelderland

Re: TV tips

Bericht door Hielke » 12 sep 2019, 12:42

Ooo neee! Dat wist ik ook nog niet! Wat vreselijk inderdaad, het leek me zo'n schat! (en die knakken natuurlijk vaak als eerste...)
0 x
Iedereen is uniek

behalve ik!

(Herman Brusselmans)

Plaats reactie