Wat eet je vandaag...
-
- Berichten: 1665
- Lid geworden op: 28 nov 2017, 15:56
- Gender: Non-binair
- Locatie: O, o Den Haag
Re: Wat eet je vandaag...
Vooraf een salade van dunne plakjes wortel en courgette in vinaigrette. Vervolgens pannenkoeken.
Groetjes,
Ben
- Wil genderprettig leren te zijn. -
Ben
- Wil genderprettig leren te zijn. -
-
- Berichten: 1463
- Lid geworden op: 17 nov 2014, 21:33
- Gender: Vrouw
Re: Wat eet je vandaag...
Tomatensoepje met croutons en een paar stukjes stokbrood en een kop muntthee
Offline
-
- Berichten: 612
- Lid geworden op: 10 jul 2013, 15:01
- Gender: Trans MtF
- Locatie: Almere
Re: Wat eet je vandaag...
Gemengde vis in zwartebonensaus met Thaise groenten en zilvervliesrijst.
-
- Berichten: 1665
- Lid geworden op: 28 nov 2017, 15:56
- Gender: Non-binair
- Locatie: O, o Den Haag
Re: Wat eet je vandaag...
Een salade van julienne gesneden wortel en courgette met zelfgemaakte catalina dressing, munt, bieslook en wat gefrituurde uitjes. Lekker een paar uurtjes laten staan. Erbij roast potatoes en vegetarische gehaktballetjes.
Groetjes,
Ben
- Wil genderprettig leren te zijn. -
Ben
- Wil genderprettig leren te zijn. -
-
- Berichten: 1108
- Lid geworden op: 23 jan 2019, 10:52
- Gender: ———
Re: Wat eet je vandaag...
Gisteren na de competitiedag heb ik genoten van een stukje zalmfilet met roergebakken paksoi, en als dessert een flink stuk vegan chocolate cake
-
- Berichten: 1665
- Lid geworden op: 28 nov 2017, 15:56
- Gender: Non-binair
- Locatie: O, o Den Haag
Re: Wat eet je vandaag...
Nee, toch zoete-aardappelfrietjes.
Dit is het recept van de salade:
https://www.myrecipes.com/recipe/zucchi ... a-dressing
Hij is heerlijk en weer ´ns wat anders om met wortel te doen.
Groetjes,
Ben
- Wil genderprettig leren te zijn. -
Ben
- Wil genderprettig leren te zijn. -
-
- Berichten: 1463
- Lid geworden op: 17 nov 2014, 21:33
- Gender: Vrouw
Re: Wat eet je vandaag...
Vanavond samen met Esther,Jennifer en Lisa onze buikjes volgegeten bij la cubanita in Amersfoort(tapas...ik had allemaal vegetarische gerechtjes)
Offline
-
- Berichten: 2557
- Lid geworden op: 16 sep 2016, 20:40
- Gender: Vrouw
- Voornaamwoorden: zij/haar
-
- Berichten: 1665
- Lid geworden op: 28 nov 2017, 15:56
- Gender: Non-binair
- Locatie: O, o Den Haag
Re: Wat eet je vandaag...
Vegetarisch eten is tegenwoordig vaak veel lekkerder dan vlees vind ik. En in ieder geval gezonder en ook goedkoper valt mij op. Ik begin steeds minder vlees te eten en ik zou er eigenlijk gewoon mee moeten stoppen. Ik zie te veel dierenleed, ook in de biologische sector, en wil er niet meer de oorzaak van zijn. Die actievoerders die die varkensboerderij bezet hebben in Brabant, net op het nieuws gezien, hebben imho gelijk.
Om in het thema te blijven: ik at net een gehaktbal van de Vegetarische Slager, gestoomde worteltjes en aardappelpuree.
Groetjes,
Ben
- Wil genderprettig leren te zijn. -
Ben
- Wil genderprettig leren te zijn. -
-
- Berichten: 2557
- Lid geworden op: 16 sep 2016, 20:40
- Gender: Vrouw
- Voornaamwoorden: zij/haar
Re: Wat eet je vandaag...
Nou ik ga zelf proberen of ik die vega gehaktballen van mijn moeder kan namaken..Benjamin schreef: ↑13 mei 2019, 18:26Vegetarisch eten is tegenwoordig vaak veel lekkerder dan vlees vind ik. En in ieder geval gezonder en ook goedkoper valt mij op. Ik begin steeds minder vlees te eten en ik zou er eigenlijk gewoon mee moeten stoppen. Ik zie te veel dierenleed, ook in de biologische sector, en wil er niet meer de oorzaak van zijn. Die actievoerders die die varkensboerderij bezet hebben in Brabant, net op het nieuws gezien, hebben imho gelijk.
Om in het thema te blijven: ik at net een gehaktbal van de Vegetarische Slager, gestoomde worteltjes en aardappelpuree.
Als basis verse bruine bonen geweld voor een nacht en dan koken en vervolgens fijn malen in een vlees of gehaktmolen.
Ze deed er dan allerlei groente door waaronder ui en om de stevigheid te vergroten paneermeel en 2 rauwe eieren.
Die waren echt zo lekker dat gewoon gehakt er lang niet meer in kwam..maar het was nogal arbeidsintensief.
Ik probeer zo min mogelijk vlees te eten in de week, je hebt ook prima aanmaak jus in zakjes en die kan je nog meerdere dagen gebruiken ook.
Je hoort teveel ellende met vlees, nu weer ziek paardenvlees uit Polen wat gewoon in Nederland en België is verwerkt.
Al die ellende rondom dieren en industrie zou niet nodig hoeven te zijn maar...als de gemiddelde burger geen euro extra willen betalen voor zijn vlees dan kan men niet anders dan massa productie.
Ik vind die actie in Brabant heel dubbel, aan de ene kant goed maar aan de andere kant zoals de vrouw welke de dieren houdt terecht op tv zei "ze willen gewoon niet wijken met hun argumenten, ik zorg zo goed mogelijk voor mijn dieren en meer dan dat kan ik niet doen".
En betekend dat ik meer dan 75% van mijn laarzen wel kan weggooien want is allemaal van leer.
Hopelijk zorgt deze actie voor meer bereidheid bij burgers om vlees consumptie te minderen.