@JesseJessie ben benieuwd.
Vandaag eet ik uit potjes. Sperziebonen, gehaktballetjes in satésaus, atjar tjampoer en daarbij rijst.
Nieuwe chat! Zie dit topic.
Wat eet je vandaag...
-
- Berichten: 1665
- Lid geworden op: 28 nov 2017, 15:56
- Gender: Non-binair
- Locatie: O, o Den Haag
Re: Wat eet je vandaag...
Groetjes,
Ben
- Wil genderprettig leren te zijn. -
Ben
- Wil genderprettig leren te zijn. -
-
- Berichten: 612
- Lid geworden op: 10 jul 2013, 15:01
- Gender: Trans MtF
- Locatie: Almere
Re: Wat eet je vandaag...
Stampot prei met speckjes van de veggie slager, die komen best wel dicht in de buurt van echte spekjes.
-
- Berichten: 1665
- Lid geworden op: 28 nov 2017, 15:56
- Gender: Non-binair
- Locatie: O, o Den Haag
Re: Wat eet je vandaag...
Goeie tip. Ik had laatst die van Vivera, maar die vind ik dus vies.
Groetjes,
Ben
- Wil genderprettig leren te zijn. -
Ben
- Wil genderprettig leren te zijn. -
-
- Berichten: 210
- Lid geworden op: 23 nov 2018, 16:07
- Gender: Genderfluid
Re: Wat eet je vandaag...
Recept bonenburgers 2 personen
1 blik bonen van 310 gr. Kikkererwten/kidneybeans/blackbeans of een combi.
Deze wassen, uitlekken en prakken in een kom.
6-8 zongedroogde tomaten
Fijn snijden en toevoegen aan de geprakte bonen
3 eetlepels havermout
Ook toevoegen
Dit is de basis. Door elkaar mengen en dan krijg je een licht plakkerig/brokkelig mengsel of beslag.
Dan kruiden naar smaak.
Zelf gebruik ik
Een teen knoflook geperst
1/2 Theelepel gemalen komijn- en korianderzaad
Halve rode peper zonder zaadlijst.
Paprika poeder
Kurkuma
Evt zout, maar gebruik ik zelf niet.
Alles door elkaar kneden met een klein scheutje olijfolie.
Burgers persen ca. 1 cm dik. Vet de pers eerst even in, anders blijft alles plakken!
Even laten liggen (ongeveer 5 minuten), dan blijf die vaster van vorm in de pan.
Bakken tot beide kanten krokant zijn (schuren over de pan)
Serveren met een salade, of op een tortilla met wat groentes en guacamole.
Lekker met een dikke klodder mayo!
Ze vullen behoorlijk
Succes eet smakelijk [IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/201903 ... 1f367c.jpg[/IMG][IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/201903 ... 9e0c8a.jpg[/IMG][IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/201903 ... cc1484.jpg[/IMG]
Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
1 blik bonen van 310 gr. Kikkererwten/kidneybeans/blackbeans of een combi.
Deze wassen, uitlekken en prakken in een kom.
6-8 zongedroogde tomaten
Fijn snijden en toevoegen aan de geprakte bonen
3 eetlepels havermout
Ook toevoegen
Dit is de basis. Door elkaar mengen en dan krijg je een licht plakkerig/brokkelig mengsel of beslag.
Dan kruiden naar smaak.
Zelf gebruik ik
Een teen knoflook geperst
1/2 Theelepel gemalen komijn- en korianderzaad
Halve rode peper zonder zaadlijst.
Paprika poeder
Kurkuma
Evt zout, maar gebruik ik zelf niet.
Alles door elkaar kneden met een klein scheutje olijfolie.
Burgers persen ca. 1 cm dik. Vet de pers eerst even in, anders blijft alles plakken!
Even laten liggen (ongeveer 5 minuten), dan blijf die vaster van vorm in de pan.
Bakken tot beide kanten krokant zijn (schuren over de pan)
Serveren met een salade, of op een tortilla met wat groentes en guacamole.
Lekker met een dikke klodder mayo!
Ze vullen behoorlijk
Succes eet smakelijk [IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/201903 ... 1f367c.jpg[/IMG][IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/201903 ... 9e0c8a.jpg[/IMG][IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/201903 ... cc1484.jpg[/IMG]
Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
-
- Berichten: 1158
- Lid geworden op: 18 jul 2017, 17:10
- Gender: Non-binair
- Locatie: Twente
Re: Wat eet je vandaag...
Wraps met guacamole, geroosterde aubergine en courgette (had ik nog wat van over), falafel, feta en knoflooksaus (met munt uit de tuin)
En ik heb geluncht met kikkerwten salade, dat was over van twee dagen geleden.
En ik heb geluncht met kikkerwten salade, dat was over van twee dagen geleden.
-
- Berichten: 210
- Lid geworden op: 23 nov 2018, 16:07
- Gender: Genderfluid
-
- Berichten: 1158
- Lid geworden op: 18 jul 2017, 17:10
- Gender: Non-binair
- Locatie: Twente
Re: Wat eet je vandaag...
Dat was het ook! Ik werd er erg blij van : happy meal!
-
- Berichten: 1108
- Lid geworden op: 23 jan 2019, 10:52
- Gender: ———
Re: Wat eet je vandaag...
Ik ga straks van restje spruitjes+pompoen au gratin smikkelen
-
- Beheerder
- Berichten: 6805
- Lid geworden op: 25 mar 2012, 11:00
- Gender: Vrouw
- Voornaamwoorden: zij/haar
- Locatie: Etten-Leur
Re: Wat eet je vandaag...
Boemboe gemaakt van verse gember, een beetje witte ui en anderhalve bol verse knoflook, aangevuld met wat zwarte peperkorrels en een rood pepertje. Voorzichtig in wat olie gaar gebraden en meer ui toegevoegd, verse bamboescheuten in reepjes gesneden en toegevoegd en alles op zacht vuur onderhouden.
Kippenvlees voorgekookt en fijngesneden gemengd met het warme mengsel. Tauge staat klaar, wordt later toegevoegd om een beetje knapperig te blijven. Straks gaan de fijne rijstnoedels er bij en een handvol vers gesneden selderij. Beetje ketjap A er bij. Dat moet het wel zo’n beetje zijn.
De twee meiden hebben straks vast wel trek, na urenlang shoppen, hihi
wg
Kokki Blanda
Kippenvlees voorgekookt en fijngesneden gemengd met het warme mengsel. Tauge staat klaar, wordt later toegevoegd om een beetje knapperig te blijven. Straks gaan de fijne rijstnoedels er bij en een handvol vers gesneden selderij. Beetje ketjap A er bij. Dat moet het wel zo’n beetje zijn.
De twee meiden hebben straks vast wel trek, na urenlang shoppen, hihi
wg
Kokki Blanda
All great truths begin as blasphemies. (George Bernard Shaw)
-
- Berichten: 1665
- Lid geworden op: 28 nov 2017, 15:56
- Gender: Non-binair
- Locatie: O, o Den Haag
Re: Wat eet je vandaag...
En hoe heet dit?Eva schreef: ↑03 mar 2019, 16:46 Boemboe gemaakt van verse gember, een beetje witte ui en anderhalve bol verse knoflook, aangevuld met wat zwarte peperkorrels en een rood pepertje. Voorzichtig in wat olie gaar gebraden en meer ui toegevoegd, verse bamboescheuten in reepjes gesneden en toegevoegd en alles op zacht vuur onderhouden.
Kippenvlees voorgekookt en fijngesneden gemengd met het warme mengsel. Tauge staat klaar, wordt later toegevoegd om een beetje knapperig te blijven. Straks gaan de fijne rijstnoedels er bij en een handvol vers gesneden selderij. Beetje ketjap A er bij. Dat moet het wel zo’n beetje zijn.
De twee meiden hebben straks vast wel trek, na urenlang shoppen, hihi
wg
Kokki Blanda
Wij eten ook uit de gordel van smaragd vandaag: sajoer lodeh (groenten in kokossaus), sambal goreng telor (gekookte en daarna gebakken eitjes in een pittig sausje) en rijst (voedselgewas uit het geslacht Oryza). En dan gewoon lekker prakken.
M.u.v. de zongedroogde tomaten lijkt dit erg op het recept dat ik weleens gebruikte (en nu kwijt ben). Ik ga deze eens proberen, dankje!
Groetjes,
Ben
- Wil genderprettig leren te zijn. -
Ben
- Wil genderprettig leren te zijn. -