Een bijzondere T-Amersfoort dit keer

aankondigingen voor bijeenkomsten en feesten (NIET commercieel!)
Gebruikersavatar
Eva
Beheerder
Berichten: 6840
Lid geworden op: 25 mar 2012, 11:00
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: zij/haar
Locatie: Etten-Leur

Een bijzondere T-Amersfoort dit keer

Bericht door Eva »

______________________________________________________


Een bijzondere T-Amersfoort dit keer

Wil je niet gefilmd worden, kom dan toch. Je gaat dan aan de kant van de tafel zitten die buiten beeld blijft.

Huh...?
Ja, laten we het even uitleggen. Eveline van de Putte heeft ons vorige week geinterviewd, samen met Erik Alkema als cameraman. Over wie we zijn, over wat we doen, over onze idealen, en zo voort. Die opnamen worden gecompleteerd met een actiever beeld van wat we in de praktijk doen. Wat is daarvoor een betere plek dan T-Amersfoort? De stad waar alles wat T-Nederland betreft ooit begon? Zodoende dus.

Er zijn daarom twee mogelijkheden:

Je wilt er graag (weer) bij zijn maar hoeft niet echt in beeld. Het komt niet op televisie, maar de beelden zullen wel op het internet te vinden zijn. Ga dan gewoon aan het deel van de tafel zitten dat buiten beeld blijft. Je komt dus gewoon op het tijdstip dat jij prettig vindt.

Je vindt het helemaal niet erg om in beeld te komen en je zou Eveline best eens in levenden lijve willen ontmoeten.
Prima! Probeer iets eerder te komen dan gewoonlijk. De opnamen starten namelijk rond half zeven. In de loop van de avond vertrekken Eveline en Erik weer en zijn we weer gewoon onder elkaar.Reken zoals gebruikelijk op een gemengd gezelschap met transmannen, transvrouwen, transqueers, genderqueers, non-binaries en een ieglijk die zich daaraan verwant voelt. Betrokkenen ook? Ja, zeker.

Kom je voor het eerst?
Wij en jij gaan vooral voor het plezier. Kleed je zoals je je het prettigst voelt. Onze openbare avonden zijn echt openbaar, dus heel opvallende kleding valt al snel erg uit de toon.

Vooraf aanmelden?
Nee hoor, iedereen is gewoon welkom en plek hebben we echt genoeg.

Waar en hoe?
Aan de Stationsstraat 18 in Amersfoort. Daar vind je Eetcafé Te Pas. Nog geen tien minuten lopen vanaf Centraal Station Amersfoort en met voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Hoe laat? Hoe vroeg?
De avond start om 7 uur en deze keer moet je niet op de keuken rekenen, zie hierboven. Overigens maak je zelf uit hoe laat je binnenwandelt.
Wij zijn er in elk geval tot een uur of twaalf, maar ook daarna is het gezellig genoeg om langer te blijven!

Tot vrijdag de 31e!

Hartelijks,
Emma & Eva
T-Amersfoort
All great truths begin as blasphemies. (George Bernard Shaw)
Gebruikersavatar
Suzanne1
Berichten: 201
Lid geworden op: 25 jan 2020, 02:46
Gender: Transgender
Voornaamwoorden: zij/haar
Locatie: Nieuwegein

Re: Een bijzondere T-Amersfoort dit keer

Bericht door Suzanne1 »

Lieve schatten,
Het was voor mij zeker een bijzondere T-Amersfoort gisteren. Ik was te laat voor het filminterview waar Eva het hierboven over heeft, maar zeker speciaal omdat ik gisteren voor het eerst naar T-Amersfoort ben gegaan. Grote opkomst dus ik voelde mij gelukkig maar een beetje vreemd in mijn mannenkleren. Na een paar leuke gesprekken en dat ik zag dat de andere café bezoekers niet raar opkeken naar de dames, heb ik mijn meegenomen hakken gepakt en aangetrokken. Natuurlijk was ik trots op mijn hakken, en zeer blij met de positieve reacties. Het smaakte naar meer. In mijn jas zat mijn eerste en enige jurk, zou ik die ook aantrekken? Oei, dat is wel een hele stap om van mijn veilige huiskamer nu in een café met een jurk aan te gaan zitten. Misschien zijn de hakken al genoeg, en doe ik de jurk een volgende keer.....
Maar als ik het dan durf dan durf ik het vandaag toch ook? En bovendien weet ik zeker dat ik achteraf spijt zou krijgen als ik het niet nu deed.
Dus (op mijn hakken, hmmmm heerlijk) naar het toilet om snel om te kleden en terug te komen als Lilly!
Alleen maar positieve reacties, dank jullie dames!
Verder alleen maar bewondering en bijzonder veel respect voor jullie, de stappen die jullie al gezet hebben lijken mij nog enorm eng, ik zie daar dan ook enorm tegenop. Ik twijfel of ik dat ooit zou durven. Jullie zijn gewoon allemaal geweldig!
Tot een volgende T-Amersfoort!
Heel veel liefs, Lilly.
:sad-bored: Inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraak zonder uitzicht!