“We organiseren al avonden voor transgenders, maar willen eenmalig een feest organiseren voor transgenders en hun familie.”

Dat idee bleek geld waard! Ben & Jerry's stelt ons via het Bob Angelofonds 750 euro beschikbaar om dat voor elkaar te krijgen.
Er zijn minder leuke klussen denkbaar, nietwaar?

Denk mee, doe mee! Klik hier...

Binnenkort operatie

Plaats reactie
Sylvana
Berichten: 32
Lid geworden op: 28 sep 2013, 15:32
Gender: Vrouw

Binnenkort operatie

Bericht door Sylvana » 10 jul 2018, 21:54

Hoi allemaal,

Ik kan binnenkort ingepland worden voor de "grote" operatie. Vind dit best spannend / eng en ik dacht dat jullie me hier wellicht bij kunnen helpen! :)

1. Ik heb het niet op mijn werk verteld dat ik transgender ben, maar ga straks wel 6 weken met ziekteverlof natuurlijk. Weet nog niet zo goed wat ik op mijn werk tegen mijn collega's moet vertellen. Hoe zijn jullie hiermee omgegaan?

2. Ik heb nog na al mijn laserbehandelingen nog kleine donshaartjes zitten daar beneden. De arts assistent heeft het goedgekeurd voor operatie, maar ik weet niet of het gaat storen als ik straks de operatie achter de rug heb en er kleine zachte haartjes in mn vagina zitten. Iemand hier ervaring mee? Ideeën over?

3. Heb ook een gesprek aangevraagd met mijn chirurg, omdat het me fijn lijkt hem een keer te spreken voordat ik geopereerd wordt. Weten jullie nog belangrijke vragen of zaken die ik met hem kan bespreken?

Alvast bedankt! :D
0 x

Madeleine
Berichten: 539
Lid geworden op: 25 mar 2012, 11:06

Re: Binnenkort operatie

Bericht door Madeleine » 12 jul 2018, 00:44

1. Niet perse de beste manier, omdat ik met een tijdelijk contract zat en de vertrouwensband goed zat heb ik open kaart gespeeld met mijn leidinggevende (langdurige ziekteverlof loopt in zo'n geval vaak uit op niet verlengen contract).
Dat resulteerde in een vervroegd vast contract om gedoe met HR bij verlenging te voorkomen.
Mijn collega's heb ik niets verteld, mijn privéleven hou ik altijd gescheiden van werk en dat was ook mijn antwoord op vragen ;)

Voor de duidelijkheid, als je het niet kan of wil vertellen aan leidinggevende of collega's dan is daar geen enkele verplichting toe, wel kam een werkgever er dan voor kiezen om een bedrijfsarts in te schakelen. Die mag vragen hoe het zit, maar mag dit niet inhoudelijk bespreken met de werkgever m.u.v. de verwachte duur herstel en en wat je wel kan doen / beperkingen tijdens re-integratie.

2. Of die haartjes gaan storen kan alleen jij beantwoorden, tenzij ik mij vergis (mijn ervaring strekt niet verder dan 1 geval) gaat het dan alleen om (dons)haartjes op de schaamlippen niet zozeer groei van haartjes in de vagina zelf.
Iets wat prima op te lossen is met wat wekelijks onderhoud met een scheermesje.

Nu kan ik het fout hebben, dus dat sluit weer mooi aan bij punt 3. vraag het de chirurg..
0 x
Vroeger voelde ik mijzelf een "vreemde eend in de bijt", maar sinds ik het ben voel ik mijzelf heel normaal..:mrgreen:

Plaats reactie