vergoedingen pre en gedurende HRT

Xandra
Berichten: 108
Lid geworden op: 29 mar 2012, 15:49
Gender: Vrouw

vergoedingen pre en gedurende HRT

Bericht door Xandra »

Ter info. Op verschillende topics al gereageerd op dit onderwerp maar lijkt het me toch zinvol hier een topic van te maken. Vanaf 2011 krijg ik op voorschrift van de huisarts, wegens overtollige gelaatsbeharing, de laser en elektrische epilatie volledig vergoed uit de basisverzekering van FBTO (nu al meer dan zestig sessies). Volgens dr. E. de Boer van het VUmc dien ik een verklaring van haar te overleggen, quod non!

Ook loop ik al jaartje wekelijks bij de logopediste en dat wordt voor iedereen vergoed uit de basisverzekering en je hebt geen verwijsbrief van een arts nodig, maar dan blijft de verantwoordelijkheid van de behandeling bij de logopedist liggen, als (huis)arts een verwijzing heeft geschreven ligt de verantwoordelijkheid bij de arts en vele logopedisten vinden dat toch prettiger.

Overigens heeft ook de huisarts mij verwezen naar de afdeling KNO van het VUmc waar ze op verzoek van haar de genderdysforie-screening qua stembereik en anatomie beoordeelden. Dit alles voor het "groene licht" van het genderteam.

Daarnaast wordt ook de HRT volledig vergoed voor het "groene licht" indien het voorgeschreven wordt door een (huis)arts.

Gebruikersavatar
diederique
Berichten: 2045
Lid geworden op: 03 mei 2013, 17:27
Gender: Vrouw
Locatie: Dordrecht

Re: vergoedingen pre en gedurende HRT

Bericht door diederique »

Een aanvulling op Xandra,
Sommige verzekeringen stellen ondanks de vrije toegang van de logopedische zorg, toch de eis dat er een verwijzing is van de huisarts. Daarna, zelfs bij CZ, geen enkel probleem meer gehad.
Liefs, Diederique

Roze50Plus; omdat je er niet alléén voor staat.
Volg mijn blog: http://diederique2.wordpress.com
Papa is een Meisje (http://www.boekenbestellen.nl/boek/papa-is-een-meisje)

Gebruikersavatar
Fay
Berichten: 2484
Lid geworden op: 03 nov 2012, 14:01
Gender: Trans MtF
Locatie: Eindhoven

Re: vergoedingen pre en gedurende HRT

Bericht door Fay »

oud topic, schop

ik heb de gemeente eens gebeld, voor mensen met lagere inkomens zijn er allerlei potjes die je aan kunt spreken ter ondersteuning op diverse vlakken, ik denk dat er genoeg mensen zijn hier die daar recht op hebben dan wel gebruik van kunnen maken

daarnaast is het mogelijk' over te stappen' van verzekering, dat zou dan ipv een standaardziektekostenverzekering een collectieve en ondersteunende verzekering worden , zit je bijv bij vgz dan blijf je daar maar met ondersteuning, scheelt soms 200 euro per jaar

https://gezondverzekerd.nl/nl/" target="_blank

moeite waard om eea uit te zoeken, ik heb dat altijd terzijde geschoven in de gedachte, ik red me wel, maar waarom zou je niest aanvragen als je daar gewoon echt op hebt, we hebben het al lastig genoeg, iig heb ik recht op een aantal vergoedingen en die kan ik heel goed gebruiken

Fay