Pagina 1 van 1

PAIS synrdroom

Geplaatst: 13 mei 2018, 15:20
door Falkor
Hey ik heb zelf het PAIS syndroom. betekent dat ik mannelijk bloed (DNA) heb maar ben wel ontwikkeld als vrouw. Vroeg me af, ben ik dan transgender of dat niet? Vraag me dat al heel lang af. Moet namelijk dezelfde procedure ondergaan als een Trans man.

Re: PAIS synrdroom

Geplaatst: 13 mei 2018, 15:53
door Sara
Het is meer een kwestie van hoe je bepaalde woorden wil gebruiken. Transgender verwijst naar een diverse groep mensen die gendercategorie├źn overschrijden of overstijgen. Het is niet per se een medische conditie zoals PAIS/AOS. In een medische context wordt vaak gesproken over de diagnose genderdysforie, dat is (in het kort) een (significant) gevoel van onbehagen over het verschil tussen je eigen ervaren of geuite gender en het geslacht dat is toegekend bij je geboorte. Dit wordt dus vastgesteld door een psycholoog. Mensen met genderdysforie ondergaan dan soms behandelingen om hun lichaam (meer) in lijn te krijgen met hun zelfbeeld. Bij PAIS kan dat natuurlijk ook het geval zijn. Je hoeft echter niet de diagnose genderdysforie te hebben om gezien te worden als transgender.

Re: PAIS synrdroom

Geplaatst: 15 mei 2018, 21:00
door Marina1993
Ik zelf heb ook een bepaalde vorm van PAIS.

Als je PAIS hebt betekent dat dat je intersekse bent. Het is denk ik meer hoe je er zelf naar kijkt. Als je bijvoorbeeld in het ene geslacht bent opgevoed en PAIS hebt, maar je genderidentiteit dat van het andere geslacht is KAN je je ook transgender noemen. Maar het hoeft niet.