“We organiseren al avonden voor transgenders, maar willen eenmalig een feest organiseren voor transgenders en hun familie.”

Dat idee bleek geld waard! Ben & Jerry's stelt ons via het Bob Angelofonds 750 euro beschikbaar om dat voor elkaar te krijgen.
Er zijn minder leuke klussen denkbaar, nietwaar?

Denk mee, doe mee! Klik hier...

Artikel 1 van de Grondwet

Heb je vragen over de vereniging? Stel ze hier!
Sara
Berichten: 169
Lid geworden op: 16 okt 2014, 21:11
Gender: Transgender
Locatie: Zevenaar
Contacteer:

Re: Artikel 1 van de Grondwetd

Bericht door Sara » 09 okt 2017, 11:32

De Grondwet ‘niets waard’ noemen is absolute borrelpraat. Je hebt het hier feitelijk over twee verschillende ‘overheden’ waartussen een zekere machtsbalans moet zijn (de ‘rechters’ en de wetgever). Dat wordt deels geregeld met dit artikel. Er is zeker wat te zeggen voor het beperken van de macht van een niet-gekozen partij als de rechters, maar dat is een discussie die veel breder gaat dan dit hier.

Een wet zou in theorie in direct conflict moeten zijn om de Grondwet ‘niets waard’ te moeten laten zijn. Dan is zo’n wet dus al gecontroleerd door de Eerste en Tweede Kamer. Ik kan me voorstellen dat je in het huidige politieke klimaat meer vertrouwen hebt in individuele rechters dan in onze volksvertegenwoordiging, maar de vraag is ook hoe democratisch dat nou eigenlijk is.

Met andere woorden: het is niet zo simpel.
1 x

Plaats reactie