Openlijk transgender zijn

Pas ik nou in een hokje of niet?
Plaats reactie
janine2363
Berichten: 1025
Lid geworden op: 30 jul 2016, 18:21
Gender: Vrouw
Locatie: Hasselt

Re: Openlijk transgender zijn

Bericht door janine2363 » 14 aug 2019, 20:01

Tijgertje schreef:
08 aug 2019, 21:17
Voor mijn therapeut was het ook klip en klaar en na drie gesprekken waren wij echt nog niet tot de kern van het probleem gekomen bleek achteraf. Wat ik uit de snelheid van dit traject opmaak is dat er sprake was van een sterke hunkering om de felbegeerde medicatie voorgeschreven te krijgen en niet naar de effecten op lange termijn.
Ik lees dit (en stukjes in de antwoorden hiervoor) als een wens voor duidelijkheid / zekerheid. Het zou fijn zijn om "zeker te zijn", weten wie je bent, wat te doen. 100% het ene geslacht (of het andere). Ik heb mijn weg gekozen in een situatie van onduidelijkheid en eigenlijk onzekerheid. Het is misschien niet het doel (en wat zou dat doel dan zijn) maar eerder een weg te kiezen te volgen en al lopende te vinden dat je het een betere is.
Ik heb een dag-1 switch gemaakt, want mensen zien toch wat ze zien en denken wat ze denken, daar verander ik niks aan. Er wordt wel eens gevraagd: "heb je geen spijt". Nu ja, ik heb best veel verloren en dat is spijtig, maar omdat ik nooit kan weten wat er op een ander pad gebeurd zou zijn. Wat is er te spijten ? En wat is de kern van "het probleem" anders dan: "Het is voor iedereen nodig als zichzelf te kunnen leven" ?
0 x

Tijgertje
Berichten: 234
Lid geworden op: 29 okt 2018, 18:57
Gender: Trans MtF

Re: Openlijk transgender zijn

Bericht door Tijgertje » 15 aug 2019, 09:10

Ik zie niet zo snel het verband tussen de quote van mijn reactie tov jouw reactie, maar dit terzijde.

Wat ik uit jouw reactie opmaak is dat er spijt is ontstaan van een beslissing. Je bent best veel verloren zeg je. Wat mij interesseert is, wat bedoel je hiermee? Of beter nog had je dit verlies had kunnen voorzien voordat je deze beslissing nam.
0 x

Plaats reactie