voor het eerst

"Transgerelateerde" issues in werk, studie, uitgaan, en zo voort
Gebruikersavatar
anna_
Berichten: 173
Lid geworden op: 15 dec 2019, 17:01
Gender: Trans MtF
Locatie: Oud-Beijerland

voor het eerst

Bericht door anna_ »

nadat ik "het" met de 1e kerstdag ook aan mijn jongste broertje en vrouw had verteld hadden we 2e kerstdag een rustige dag thuis gepland...(hun reacties waren overigens superlief). Na een relaxte ochtend waarbij ik voor het eerst thuis niet alleen in een legging rondliep maar ook in een nieuwe sweater (zo zacht, zo mooi, zo helemaal van mij!) en thuis mijn armband droeg. Ik heb van tevoren even overleg gehad met ons kind of hij dat OKE vond nu hij wist waarom, en gelukkig was het voor hem geen enkel probleem!

het werd een hele gezellige, intense intieme dag waarbij ik me echt goed en fijn gevoeld heb. dat gevoel kwam niet door de kleding die ik eindelijk openlijk kon dragen maar vooral door het er mogen zijn zelfs als ik zelf nog niet helemaal weet wie ik ben. Die steun, die liefde maakt me blij.

ik had beloofd mijn ouders nog even op te halen bij een kerstborrel met heel veel andere familie (die nog niets weten) en thuis te brengen en toen het tijd was deed ik een broek aan over mijn legging en ritste ik mijn jas dicht tot bovenaan. Ik draaide me om en keek in de spiegel of er niets meer te zien was van mijn sweater, bh en legging en ineens ... voor het eerst.... realiseerde ik me ineens zo heel bewust hoe ROT en verdrietig ik me hierbij voelde. Natuurlijk verteld dat gevoel wat over mijn proces maar het hele proces is gewoon zo groot, zoveel en zo dubbel.

Nog 42 dgn naar psychologische begeleiding pffff het lijkt een eeuwigheid.
life is too short to not love myself - so i need to learn!

Hoi, ik ben Anna! (introductie)

Gebruikersavatar
Marica
Berichten: 1786
Lid geworden op: 31 mei 2018, 15:57
Gender: Vrouw
Locatie: Woubrugge

Re: voor het eerst

Bericht door Marica »

Precies dat ja, even terug moeten in je oude rol. Brrrr, als ik er aan terug denk, waar was ik mee bezig?

Nooit meer doen nam ik mij voor, ze nemen mij maar zoals ik ben.
Vrachtwagenchauffeuse, en Noorwegen gek.