Benjamin schreef: ↑01 jun 2019, 18:05
Wat moet je trouwens met 2,5 liter ijs??
Wat zou je denken?
Ik heb gewoon ijs trek aanvallen die ik niet onderdruk.
Ik vind gewoon ijs lekker vooral als ik die zelf maak, die uit de supermarkt vind ik ronduit vies vaak smaakt het alsof je een pak vet naar binnen lepelt.
Mijn ijs maak ik gewoonlijk met magere melkpoeder en custardpoeder / maizena. Sorbetijs met gelatine i.p.v. kilo's suiker.
Ben nu bezig met peertjes ijs, een pak Lidl perennectar + 1/2 L water, wat gelatine, voor de smaak kaneel citroenzuur(geen extra suiker) en over een uur heb ik 2,5 L ijs.
Als het ijs klaar is schep ze uit in 0,5 L bakjes en dan gaan ze de viezer in.
Van ongeveer 1,25 L vloeistof maak ik 2,5 L ijs
Met zo een als van de Lidl ben ik begonnen. In het begin controleerde ik regelmatig alles goed ging met als resultaat dat als het ijs klaar was ik de bak had leeg geproefd
.