Haar

Make-up, kleding, en zo voort
saskia1973
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 dec 2017, 06:36
Gender: Genderfluid

Haar

Bericht door saskia1973 »

Mijn hoofd is geen plek waar haren zich thuis voelen. De haargrens nadert mijn achterhoofd 😉.

Dat is op zich iets waar ik mee kan leven, maar het “verpest het beeld” als ik als Saskia in de spiegel kijk.
Een pruik is na een uurtje of 2/3 oncomfortabel (althans: de pruiken die ik tot nu toe probeerde). Bovendien blijven pruiken nooit echt goed zitten tenzij vastgezet in je eigen haar. En nja. Da’s dus een ding.

Iemand een gouden tip hoe hiermee om te gaan?

Gebruikersavatar
Eva
Beheerder
Berichten: 5628
Lid geworden op: 25 mar 2012, 11:00
Gender: Vrouw
Locatie: Etten-Leur

Re: Haar

Bericht door Eva »

Vaak wordt er bij een (aanvullend) haarwerk op de plek net boven het voorhoofd een 'plakstukje' ingenaaid. De leverancier van je haarwerk kan ook de tape leveren om het stuk stevig op z'n plek te houden. Eventueel kunnen aan de achterkant, onderaan haarklemmetjes worden ingenaaid die zich aan je eigen haar daar hechten.
Een goed advies krijg je onder andere bij Ugeka in Utrecht. Ze zijn daar al heel wat jaren aan transen gewend :)
All great truths begin as blasphemies. (George Bernard Shaw)

Gebruikersavatar
Jannet V
Berichten: 1242
Lid geworden op: 30 jun 2012, 20:06
Gender: Vrouw

Re: Haar

Bericht door Jannet V »

Een tip heb ik eigenlijk niet maar mijn ervaring wil ik wel delen. Ik draag nu al bijna 10 jaar een volledig haarwerk (pruik als je het zo wilt noemen) van's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Daaronder houd ik mijn hoofdhuid volledig kaal door het 2 à 3 keer in de week te scheren. De haarwerken zijn van een goeie kwaliteit en passen perfect zodat ze elke storm doorstaan. Ik heb dan ook nog nooit het gevoel gehad dat ze af zouden kunnen waaien. Mocht dat trouwens in de toekomst toch eens gebeuren dan sla ik gewoon een sjaal om. Het voordeel van de kale hoofdhuid is dat het niet gaat irriteren en het haarwerk niet kan bewegen. En bij heel warm weer, 30 plus, doe ik hem gewoon af zonder dat het heel erg vreemd lijkt. Mijn haarwerk specialiste heeft veel ervaring met vrouwen die verschillende soorten Alopecia hebben en ook die door chemo kaal zijn. Velen dragen dagelijks een haarwerk zonder dat die vast gezet wordt. Wel houden ook zij hun hoofdhuid kaal in het geval van gedeeltelijke kaalheid.
Samen hand in hand door de stormen van de stilte langs het eindeloze strand, ...was ik een stukje van jou. Nu de wind is gaan liggen, rust jij als herinnering in mij.