Top chirurgie in Dusseldorf mbv gendergp

Voor iedereen waarvan men bij geboorte dacht dat je een meisje was
Qurumo
Berichten: 8
Lid geworden op: 19 mar 2023, 09:18
Gender: Geen
Voornaamwoorden: hij/die

Top chirurgie in Dusseldorf mbv gendergp

Bericht door Qurumo »

Hoi allemaal,

Ik wou onder de aandacht brengen voor de mensen die niet kunnen wachten dat er een optie is voor chirurgie via de duitse kliniek in dusseldorf medienhafen. Mijn partner is er heen geweest en ze waren erg prettig. Ze hebben ook een instagram met resultaten. Kost wel rond de 9000 euro (site noemt lager bedrag, maar dat is zonder narcose kosten en nog wat kleine dingen).
Ze hebben dus wel een verwijzing nodig, maar accepteren in ieder geval die van gendergp.

Groeten,

Bram
sammerness
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 sep 2023, 11:51
Gender: Trans FtM
Voornaamwoorden: hij/hem

Re: Top chirurgie in Dusseldorf mbv gendergp

Bericht door sammerness »

Hoi Bram,

Super toevallig want recentelijk is deze optie ook door mijn hoofd voorbijgekomen. Weet jij (of iemand anders) toevallig hoe het zit met verzekering en Psychologenpraktijk de Vaart als je hier een mastectomie wil? Psychologen praktijk de Vaart heeft namelijk geen contract met Medienhafen, maar betekent dat ook dat ze geen verwijsbrief willen sturen? Oh ja en nog een vraagje, weet jij hoe het zit met de wachttijden daar?
Super bedankt!

Groetjes,
Sam
Qurumo
Berichten: 8
Lid geworden op: 19 mar 2023, 09:18
Gender: Geen
Voornaamwoorden: hij/die

Re: Top chirurgie in Dusseldorf mbv gendergp

Bericht door Qurumo »

De wachttijden in medienhafen zijn erg kort. eerste intake was ongeveer 3 weken. Daarna 5 weken later de operatie. Ze geven zelf 1-2 maanden af.
Ik ken van der Vaart niet, maar bij Medienhafen zijn ze vrij chill zolang het maar door een genderspecialist is afgegeven. Dan is het aan van der Vaart of ze hem willen afgeven.
Qua verzekering: Volgens mij kan je een operatie in het buitenland van tevoren aanvragen bij je zorgverzekering mits de verwijzing uit nederland komt. Voor mijn partner was dat niet zo en alles duurde te lang. Dus hebben we besloten er zelf voor te betalen.
ivanus
Berichten: 10
Lid geworden op: 13 dec 2022, 10:46
Gender: Man
Voornaamwoorden: Hij/hem

Re: Top chirurgie in Dusseldorf mbv gendergp

Bericht door ivanus »

Ik heb een jaar geleden een intake gehad bij medienhafen vanwege de korte wachttijden daar en omdat je daar niet 6 maanden aan de hormonen horft te zitten. Die intake was een goed gesprek en zij waren behulpzaam met uitzoeken welke toestemmingen ik nodig heb. Destijd in ieder geval opereerden ze ook zonder verwijzing van een genderteam, het soort verwijzing is vooral belangrijk wanneer je vergoeding wilt van je zorgverzekering.

Voor vergoeding heb ik de gok gewaagd en de verzekering een verwijzing van mijn huisarts toegestuurd samen met de goedkeuring van de second opinion maar dit is helaas afgewezen door mijn zorgverzekeraar vanwege het ontbreken van een samenwerking tussen huisarts en chirurg. Mijn volgende optie was een verwijzing van mijm genderteam. Psytrans klonk voor ik naar medienhafen ging behulpzaam en zeiden er voor open te staan om nieuwe samenwerking op te zetten maar toen ik dit vervolgens aan hen wilde voorleggen verliep de communicatie heel traag, ontving ik vage antwoorden en werd de boot afgehouden. Inmiddels was er zoveel tijd overheen gegaan dat ik beter in Nederland geopereerd kom worden.

Ik deel dit omdat het voor mijn gevoel met wat geluk misschien wel had kunnen lukken om een operatie bij medienhafen vergoed te krijgen dus ik zou anderen in een soortgelijke situatie aanraden om het in ieder geval te proberen. Belangrijk is natuurlijk dat als je een vergoeding wil van de zorgverzekeraar dat je dit eerst rond moet hebben voordat je verdere stappen bij medienhafen onderneemt. Een intake wordt wel altijd vergoed door de zorgverzekeraar.
milokoldenhof
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 nov 2023, 13:40
Gender: Trans FtM
Voornaamwoorden: Hij die

Re: Top chirurgie in Dusseldorf mbv gendergp

Bericht door milokoldenhof »

Ha wat toevallig ik heb vorige week mijn consult gehad en heb morgen mijn gesprek met gender gp rondom de brief mijn prij quote lag wel een stuk lager (5500 euro)
Heel veel succes iedereen :))