Niet-invasief alternatief voor erectieprothese na phalloplastiek

Werkstuk? Interview? Evenement? Hier kun je je vragen en verzoeken kwijt zonder je te registreren (plaatsing na goedkeuring moderatoren).
MLevyAUMC
Gast

Niet-invasief alternatief voor erectieprothese na phalloplastiek

Bericht door MLevyAUMC »

UZ Gent organiseert in samenwerking met het Amsterdam UMC een onderzoek naar het seksueel functioneren van transgender en non-binaire personen die een phalloplastiek hebben ondergaan. Het doel van deze studie is om meer te weten te komen over de prestatie van peniele opzetstukken en erectieprotheses na een phalloplastiek. Het is de bedoeling om zowel van de deelnemer als van diens seksuele partner te weten te komen of het jullie met deze middelen lukt om tot penetratie te komen en of jullie hier tevreden over zijn. Daarom is het belangrijk dat alle deelnemers een stabiele seksuele relatie hebben waarin beide partners interesse hebben in penetratie tijdens de gemeenschap. Deelnemers moeten minstens een jaar geleden de phalloplastiek hebben ondergaan en geen medische problemen meer hebben die het gevolg zijn van complicaties na de operatie.
Tijdens deze studie krijgen deelnemers de vrijheid om een keuze te maken tussen twee opties om een erectie te kunnen krijgen. Enerzijds is er het plaatsen van een erectieprothese. Anderzijds is er het gebruik van een peniel opzetstuk, ook wel een peniele epithese genoemd.
Deelnemers die kiezen voor een peniel opzetstuk zullen deze in de gemeten maat gratis ontvangen. Deze zal u vervolgens kunnen gebruiken binnen het verloop van de studie. Kiezen voor de peniele epithese betekent niet dat u in de toekomst niet meer in aanmerking komt voor een erectieprothese, maar deze operatie wordt wel uitgesteld om eerst de epithese te kunnen proberen.
MLevyAUMC
Gast

Re: Niet-invasief alternatief voor erectieprothese na phalloplastiek

Bericht door MLevyAUMC »

Bij interesse graag een mail sturen naar [email protected] met EROS/M Levy in het onderwerp.