Pagina 1 van 4

Geslacht!

Geplaatst: 06 feb 2017, 19:31
door Anon20180501

Re: Geslacht!

Geplaatst: 06 feb 2017, 20:58
door Simão
Bedankt voor de tip!

Re: Geslacht!

Geplaatst: 07 feb 2017, 14:25
door Alice
Kleine aanvulling, waar gaat het over.

In Geslacht! vraagt Ryanne van Dorst zich af welke rol gender speelt in onze maatschappij.
Waarom denken we in de hokjes 'man' en 'vrouw'?
En zit er nog wat tussenin?

Vanaf 7 februari elke dinsdag om 22:05 uur op NPO 3!

Aflevering 1
Wat maakt een man mannelijk? En wat maakt een vrouw vrouwelijk? Daar gaat Ryanne naar op zoek. Ze ontmoet ex-schoonmoeder Patricia Paay. In haar ogen het toonbeeld van vrouwelijkheid. Ook ondergaat ze een baarmoederritueel om haar vrouwelijke kant te ontdekken. Tot slot ondervraagt ze Maxim Hartman. Wat wat is nou zijn visie op de rol van de man in onze samenleving?

Aflevering 2
In deze aflevering staat het lichaam centraal. In hoeverre bepaalt je lichaam of je je mannelijk of vrouwelijk voelt? Om hier achter te komen doet Ryanne een hormoontest met travestiet Snorella. Ook neemt ze deel aan een poseerclinic voor vrouwelijke bodybuilders. Ze ontmoet een meisje met een intersekse conditie, die is geboren met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen.

Aflevering 3
In deze aflevering stelt Ryanne zich de vraag: kan je je ook man of vrouw denken? Zit gender tussen je oren? Ze ontmoet hiphop artiest Mykkie Blanco, die zichzelf genderqueer noemt en als man in vrouwenkleding loopt. Ook gaat ze op bezoek bij politicoloog Mounir Samuel. Hij is een tijdje geleden uit de kast gekomen als man in een vrouwenlihaam. Tot slot ontmoet ze Eveline, die zichzelf op late leeftijd heeft gevonden als vrouw in een mannenlijf.

Aflevering 4
Is Nederland wel klaar voor het accepteren van een 'derde sekse'? Oftewel, niet man of vrouw, maar iets daar tussenin. Dat vraagt Ryanne zich af. Ze spreekt hierover met politicus Vera Bergkamp. Ze gaat winkelen in een genderneutrale kledingwinkel en ze ontmoet de controversiële artiest Genisis P Orridge, die van gender-vrij denken zijn levensfilosofie heeft gemaakt.



Rockzangeres Ryanne van Dorst valt niet in een hokje te plaatsen. Ze is een vrouw, maar niet een typisch meisje-meisje. En zij is daarin niet de enige. In het nieuwe programma Geslacht! gaat ze op zoek naar de vervagende grenzen tussen mannen en vrouwen. Tijdens een aankondiging van het programma zegt ze: "Ik ga een programma maken over de zin en onzin van gender en rollenpatronen."

Ella Bandita
Ryanne van Dorst ging jarenlang door het leven onder het pseudoniem Elle Bandita. Ze speelde onder die naam als punkzangeres en -gitarist. De laatste jaren is ze, onder haar eigen naam, steeds vaker op televisie te zien. Ze ging het klooster in voor Op zoek naar God, waar ze Christina Curry leerde kennen. Samen deden ze mee aan Jouw vrouw, mijn vrouw VIPS en ze was in 2015 een van de kandidaten van Expeditie Robinson. Daar viel ze mede op door haar schuine grappen.

Patricia Paay
Voor de eerste aflevering kiest ze bewust voor een bezoekje aan Patricia Paay. De televisiediva is volgens Ryanne het toonbeeld van vrouwelijkheid. En zij kan het weten, want Ryanne was een tijd lang de schoondochter van La Paay, toen ze een relatie had met haar dochter Christina Curry. Verder ondergaat Ryanne een ritueel waarbij ze haar baarmoeder meer leert waarderen.

Re: Geslacht!

Geplaatst: 07 feb 2017, 15:33
door Freedom
Goede tip Daniéla! En als ik Alice's tekst goed begrijp doet Eveline uit Hij is een Zij ook mee. Daar ben ik blij om want ik vind Eveline zo'n toffe vrouw!

Re: Geslacht!

Geplaatst: 07 feb 2017, 16:05
door Anon20180501
Yw Freedom... :) Ik moet de eerste aflevering nog kijken maar zou inderdaad leuk zijn als Eveline van hier meedoet.

En dank je wel Alice voor de 'kleine aanvulling'... ;)

Re: Geslacht!

Geplaatst: 07 feb 2017, 22:56
door Citizen Erased
Kan Ryanne niet iedere dag op teevee? 8-)

Re: Geslacht!

Geplaatst: 08 feb 2017, 06:19
door Venusss

Re: Geslacht!

Geplaatst: 08 feb 2017, 10:45
door Isabelle
Heb het gekeken. Super leuk programma.
Lekker luchtig over dingen en de presentatrice is geweldig !
De healing sessie was wat raar maar je moet je programma met iets vullen en ze deed er zelf lollig over dus vergeven.

Re: Geslacht!

Geplaatst: 08 feb 2017, 12:17
door Elise
Ik heb Ryanne heeeel lang geleden een paar keer gesproken en toen vond ik het al een toffe meid. Ik vind dat ze dit programma ook precies zo doet zoals ze ook is.

Re: Geslacht!

Geplaatst: 08 feb 2017, 13:10
door Simão
Ik kan het helaas niet zien.