Artikel: Angst voor vernieuwde Transgenderwet is ongegrond

Nieuwsberichten
Gebruikersavatar
Annabel
Berichten: 476
Lid geworden op: 08 dec 2020, 23:52
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: zij/haar
Locatie: Den Haag

Artikel: Angst voor vernieuwde Transgenderwet is ongegrond

Bericht door Annabel »

Gebruikersavatar
_sanne_
Berichten: 167
Lid geworden op: 26 mar 2022, 01:45
Gender: Trans MtF
Voornaamwoorden: zij/haar
Locatie: Utrecht

Re: Artikel: Angst voor vernieuwde Transgenderwet is ongegrond

Bericht door _sanne_ »

Helaas zal het weinig uitmaken; die wet komt er voorlopig niet…..

Met al dat “anti-woke” gedoe zal het alleen maar lastiger worden. En mensen die ons eerst nog op een rationele manier zouden hebben gesteund willen nu niet meer voor “woke” uitgemaakt worden, zeker niet voor ons. Als er dan ook nog hysterisch gekrakeel over seksuele perversie, “grooming” en seksueel geweld waar vrouwen en meisjes aan bloot zouden worden gesteld bij komt dan haken veel “ally’s” ook nog af…

Zo jammer. Er zijn zoveel dossiers waar Nederland ooit een liberaal gidsland in was maar waar we nu links en rechts ingehaald zijn….
Gebruikersavatar
Dawn
Berichten: 497
Lid geworden op: 15 apr 2023, 12:49
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: Zij/haar
Locatie: Noord-Holland

Re: Artikel: Angst voor vernieuwde Transgenderwet is ongegrond

Bericht door Dawn »

Woke is als begrip te pas en vooral ook te onpas is losgelaten op onderwerpen waar mensen moeite mee hebben. Vaak onderwerpen die als verandering of bedreiging worden ervaren of gepost. Denk aan het gevangenisverhaal uit Engeland wat wereldwijd 1x is voorgenoemden terwijl je helaas maar al te vaak over misbruik binnen kennissen, kerk of familie kan lezen. Vandaag nog over de vrouwengevangenis.
Gebruikersavatar
Josh
Berichten: 410
Lid geworden op: 13 okt 2021, 15:23
Gender: Trans FtM
Voornaamwoorden: hij/hem
Locatie: Voorburg

Re: Artikel: Angst voor vernieuwde Transgenderwet is ongegrond

Bericht door Josh »

Dawn schreef: 31 mei 2023, 18:39 Woke is als begrip te pas en vooral ook te onpas is losgelaten op onderwerpen waar mensen moeite mee hebben. Vaak onderwerpen die als verandering of bedreiging worden ervaren of gepost. Denk aan het gevangenisverhaal uit Engeland wat wereldwijd 1x is voorgenoemden terwijl je helaas maar al te vaak over misbruik binnen kennissen, kerk of familie kan lezen. Vandaag nog over de vrouwengevangenis.
Juist dat, mensen kunnen niet tegen verandering of willen niet uitgedaagd worden over hun standpunten om deze opnieuw te moeten onderzoeken of durven de discussie niet aan te gaan.
Toen de #metoo beweging begon zag je ook veel weerstand en het belachelijk maken ervan en mensen die er niet iets direct mee te maken hadden voelden zich ook op een of andere manier gekrenkt of alsof het onzin was dat zij zich moesten aanpassen om duidelijke toestemming te moeten vragen

Helaas zijn mensen nog niet ongevoelig of onverschillig tegenover trans personen gemaakt. Dus elke (negatieve) berichtgeving en angstzaaiingen over trans personen worden nog irrationeel en met teveel negatieve emoties geassocieerd, deze mensen moeten wat mij betreft gewoon wat anders gaan doen in plaats van zich bezig te houden met onderwerpen waar ze geen verstand van hebben maar wel een uitgesproken mening over willen uiten.
11-10-21 Wachtlijst VUMC
2-12-21 Wachtlijst PsyTrans
17-2-22 Intake PsyTrans
8-3-22 Start PsyTrans
22-6-22 Afronding PsyTrans
14-9-22 Endocrinoloog
27-9-22 Intake van Loenen
24-10-22 Sustanon
09-05-23 Nebido
18-09-23 Mastectomie
19-3-24 Intake hysto
8-)
Gebruikersavatar
_sanne_
Berichten: 167
Lid geworden op: 26 mar 2022, 01:45
Gender: Trans MtF
Voornaamwoorden: zij/haar
Locatie: Utrecht

Re: Artikel: Angst voor vernieuwde Transgenderwet is ongegrond

Bericht door _sanne_ »

Josh schreef: 01 jun 2023, 10:27 [...] mensen [...] willen niet uitgedaagd worden over hun standpunten
Dit merk je inderdaad steeds vaker, ongeacht het onderwerp. Alsof nieuwe inzichten ontwikkelen opeens het allerergste is dat je kan overkomen. Alsof je huidige inzicht als "achterhaald" moeten zien opeens betekent dat je achterlijk bent ofzo.
Josh schreef: 01 jun 2023, 10:27 [...] mensen [...] voelden zich ook op een of andere manier gekrenkt
Wat in zeker opzicht natuurlijk ook wel klopt. Zeker in verband met #metoo. Als je een wat oudere witte man bent ontkom je er bijna niet aan dat je ooit iets gedaan hebt om niet trots op te zijn. Dan kún je natuurlijk, als je er mee geconfronteerd wordt, zeggen dat je dat nooit had moeten doen, er spijt van hebt en eigenlijk "niet beter wist, maar nu gelukkig wel". Alleen hebben die oudere witte mannen er nogal een handje van om dat soort dingen, toegejuicht door andere oudere witte mannen, vol trots op hun podium te gooien. Alsof het "leuk" was. En dan zijn ze opeens "zielig" als dát dan leidt tot verontwaardiging. En gaan ze zeuren over "wokies" en "cancel culture" en "je mag ook niets meer".
Josh schreef: 01 jun 2023, 10:27 [...] Helaas zijn mensen nog niet ongevoelig of onverschillig tegenover trans personen gemaakt
Ik denk ook niet dat we dat willen. We hebben tenslotte ally's nodig om ergens te komen. Wat wel zou helpen is dat mensen begrijpen dat we niet geestesziek zijn, dat we niet seksueel pervers zijn en dat we, als groep (individuen daar gelaten), geen gevaar vormen voor kinderen. Maar goed, ik ben net geremigreerd vanuit Curaçao en daar zijn ze voor homo's nog niet eens zover. Dus daar hebben we een heel lange adem voor nodig.

En ik weet dat sommigen hier het er absoluut niet mee eens zijn, maar als je het mij vraagt is het daarvoor nodig dat we zichtbaar zijn. Net zoals niemand meer echt opkijkt van een homoseksuele presentator.

En. hoewel ik denk dat dit artikel voor de Transgenderwet of het publieke debat daaromtrent dus niets meer gaat uitmaken, zijn dit soort artikelen wel belangrijk om mensen beter te informeren. De vraag wordt dan alleen of we voldoende mensen bereiken. Want de fabeltjesfuik is echt. En misinformatie is héél hardnekkig...