Nieuwe chat! Zie dit topic.

Verzekeringen

Naamswijziging, verzekeringen en zo voort
Gebruikersavatar
Eva
Beheerder
Berichten: 6805
Lid geworden op: 25 mar 2012, 11:00
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: zij/haar
Locatie: Etten-Leur

Re: Verzekeringen

Bericht door Eva »

Een persoonlijk gesprek? Dat zal dan in beginsel telefonisch zijn. Vóórdat je je handtekening onder de polis zet is bijna alles mogelijk. Lingerie niet, nee. Nadat je je handtekening hebt gezet blijkt dat allemaal iets anders te zijn.
All great truths begin as blasphemies. (George Bernard Shaw)
Gebruikersavatar
Gwendolyn
Berichten: 457
Lid geworden op: 27 aug 2012, 00:29
Gender: Vrouw
Locatie: Stiens

Re: Verzekeringen

Bericht door Gwendolyn »

EvaVanA schreef:Een persoonlijk gesprek? Dat zal dan in beginsel telefonisch zijn. Vóórdat je je handtekening onder de polis zet is bijna alles mogelijk. Lingerie niet, nee. Nadat je je handtekening hebt gezet blijkt dat allemaal iets anders te zijn.
Ik was al langere tijd bij De Friesland, en had mijn handtekening al jaren eerder gezet.
Heb ook een persoonlijke gesprek aangevraagd, omdat ik wilde weten waar zij mee kwamen, en of dat overeen kwam met wat ik ondertussen al had vernomen. ;)

Al zijn de beloften nog zo mooi, over de daadwerkelijk uitvoering kom je pas erachter wanneer je daadwerkelijk een verzoek indient. :fpalm:

Gwendolyn.
Gebruikersavatar
nicole
Berichten: 18
Lid geworden op: 13 mei 2012, 11:48
Gender: Vrouw
Locatie: Zeist

Re: Verzekeringen

Bericht door nicole »

Mensen, die naar een passende verzekering zoeken, kunnen Menzis al uitsluiten. Gezichtsontharing en ook toestemming voor SRS in Thailand werden allemaal afgewezen. Klachtenafhandeling bij verzekering zelf is een wassen neus. Twee handen op een buik. Er wordt creatief met de motivatie voor de afwijzing omgegaan. Loop wel een traject via de Psycho Informa Groep, Tanja van Hengel. Laatste motivatie voor afwijzing operatie was dat indicatie niet volgens SoC gedaan zou zijn. Ook cijfers over hoge risico's verbonden aan behandeling in buitenland. Lijkt uit de richting van het VUmc te komen. Elke behandeling buiten het VUmc wordt gedwarsboomd. Maar goed, SRS achter de rug. Geeft een hoop rust. Kan ieder een behandeling in Thailand bij Dr. Chettawut aanraden, een behandeling, die ver uitstijgt boven wat hier geboden wordt.
Gebruikersavatar
Gwendolyn
Berichten: 457
Lid geworden op: 27 aug 2012, 00:29
Gender: Vrouw
Locatie: Stiens

Re: Verzekeringen

Bericht door Gwendolyn »

Nicole, fijn dat je de operatie al gehad hebt. Ik heb een jaar of twee zeker nu... wat vliegt de tijd een aanvraag gedaan bij De Friesland, en zij waren toen bereid de kosten tot een maximum te vergoeden voor de SRS bij Dr Suporn, echter pas bij terugkomst. Hoe het nu is, geen idee. Ik ben zelf in het UMCG geopereerd dit jaar.

Klachten: De SKGZ.

Gwendolyn
Gebruikersavatar
Eva
Beheerder
Berichten: 6805
Lid geworden op: 25 mar 2012, 11:00
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: zij/haar
Locatie: Etten-Leur

Re: Verzekeringen

Bericht door Eva »

Goed nieuws en slecht nieuws dus.
Eerst maar het goede nieuws. Van harte gefeliciteerd met je SRS, Nicole!
Dan het slechte nieuws. Als er één verzekeraar over de dam is zouden er meer kunnen volgen. De PIG ervan beschuldigen dat zij de SoC niet aanhouden vind ik nogal ernstig en zou voor velen van ons nare gevolgen kunnen hebben.
All great truths begin as blasphemies. (George Bernard Shaw)
Gebruikersavatar
Arike
Berichten: 3245
Lid geworden op: 25 mar 2012, 12:11
Gender: Vrouw
Locatie: Gelderland

Re: Verzekeringen

Bericht door Arike »

Ik vind dit ook best ernstig... maar helaas wringen verzekeraars zich in steeds vreemdere bochten om niet te hoeven uitkeren.

Consequentie is in ieder geval wel dat PIG (en ook tal van andere behandelaars) zich ook strikt aan protocollen aan regels moeten houden om te voorkomen dat ze ergens "op gepakt" zouden kunnen worden. Dit op zich kan helaas al weer onnodige vertragingen opleveren en dat is heel jammer.
"You try to forget but it's impossible
That song stays in your head and it's unbearable
It says remember who you are remember what you want"
Anon20180501
Berichten: 5099
Lid geworden op: 25 mar 2012, 13:24
Gender: Vrouw

Re: Verzekeringen

Bericht door Anon20180501 »

Ik ben tegen het probleem aangelopen dat mijn zorgverzekeraar (CZ) weigert te vergoeden omdat mijn huidtherapeute (heeft zelfs een vast contract met het CZ) niet bekend is bij het VUMC... Mijn endocrinoloog is ook niet bekend bij het VUMC maar daar doen ze niet moeilijk over, nou ja.
Om het ontharen zonder problemen vergoed te krijgen maar ook alle aankomende behandelingen (in mijn geval tot dusver alleen de SRS) moest ik alle behandelaars verzoeken (wat sommige met tegenzin deden omdat het in het beginsel niet bij hun takenpakket hoort) hun behandelplannen, uitslagen en afwijkingen en de kosten op papier te zetten en op te sturen naar de PIG die samen met een advocaat een juridisch onderbouwd document gaat opstellen en opsturen naar mijn zorgverzekeraar om alle weigerargumenten bij voorbaat dood te slaan.

Het is inderdaad wel zo dat het traject daardoor vertraging oploopt. Erg jammer maar het zal in het vervolg niet meer kunnen gebeuren, hoop ik... :)
Aster
Berichten: 405
Lid geworden op: 28 mar 2012, 19:40

Re: Verzekeringen

Bericht door Aster »

nicole schreef: Kan ieder een behandeling in Thailand bij Dr. Chettawut aanraden, een behandeling, die ver uitstijgt boven wat hier geboden wordt.
Dat ben ik helemaal met je eens. Ik heb eind 2004 een (partiele) FFS bij dr Chettawut ondergaan.
Behalve dat hij zeer kundig is, een uitstekend esthetisch inzicht heeft zijn hij en zijn vrouw ook buitengewoon aardig en prettig in de omgang.
Ik ken meerdere zeer tevreden dr C. SRS en FFS ex patienten.

Ik verbleef indertijd in het bungalowparkje bij het Baan Sirirama hotel, beviel ook prima.

Waar verbleef jij?
Judiana
Berichten: 986
Lid geworden op: 26 mar 2012, 12:54
Gender: Transgender

Re: Verzekeringen

Bericht door Judiana »

wow sorry voor mijn late reactie, ben niet zo vaak op het forum...

wat een verhalen zeg....

Unive rept met geen woord over T zaken...
ik zal de volgende afspraak bij Transvisie eens vragen... wat mijn kansen zijn
Laureen
Berichten: 10
Lid geworden op: 25 nov 2012, 19:14
Gender: Trans MtF

Re: Verzekeringen

Bericht door Laureen »

Ik ben momenteel ook voor een nieuwe zorgverzekering aan het kijken, in acht houdend wat voor zorg ik in de toekomst nodig ga hebben, maar het is jammer om dan alle voorwaarden te lezen.
Ik heb dan ook het gevoel dat je gewoon niet serieus genomen wordt...