Nieuwe chat! Zie dit topic.

Wat is er aan de hand bij Stepwork?!

Psychologen en procedures
Lise
Berichten: 629
Lid geworden op: 23 dec 2013, 00:25
Gender: Onzeker
Locatie: Utrecht

Re: Wat is er aan de hand bij Stepwork?!

Bericht door Lise »

Ik denk dat iedereen die vijf minuutjes door de website van Genderhealthcare heen klikt je verbazing deelt.
Gebruikersavatar
Emma
Beheerder
Berichten: 8004
Lid geworden op: 13 aug 2013, 01:43
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: Zij/haar
Locatie: Etten-Leur

Re: Wat is er aan de hand bij Stepwork?!

Bericht door Emma »

Dit is de website die ook bij de directeur hoort. Deze stichting is ooit de basis geweest van Gendertalent, maar helemaal omgevormd tot iets heel anders.

https://catharinaanastasia.foundation/
Nothing you can do, but you can learn how to be you in time.
It's easy

สวัสดีค่ะ

Emma: I am me

@[email protected]
Gebruikersavatar
Emma
Beheerder
Berichten: 8004
Lid geworden op: 13 aug 2013, 01:43
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: Zij/haar
Locatie: Etten-Leur

Re: Wat is er aan de hand bij Stepwork?!

Bericht door Emma »

Verder geen waardeoordeel hoor, dat laat ik aan een ieder voor zich.
Nothing you can do, but you can learn how to be you in time.
It's easy

สวัสดีค่ะ

Emma: I am me

@[email protected]
Citizen Erased
Berichten: 405
Lid geworden op: 07 mar 2016, 14:19
Gender: Man

Re: Wat is er aan de hand bij Stepwork?!

Bericht door Citizen Erased »

Failliet transgenderbedrijf uit Assen en 430 patiënten overgenomen door start-up uit Groningen onder leiding van 'reïncarnatie van Willem de Zwijger'
Catharina Anastasia woont in Lissabon en ging tot 2020 door het leven als Bregtje Visser. Nadat meerdere mensen onafhankelijk van elkaar haar duidelijk maakten dat zij een oude ziel heeft met een bijzonder zielsverleden, besloot zij haar namen aan te passen naar Catharina Anastasia Romanov van Oranje-Nassau.
:whistle: Nooit een saai moment in transgenderland. Zou Willy op de hoogte zijn?
Anon20230219
Berichten: 2557
Lid geworden op: 16 sep 2016, 20:40
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: zij/haar

Re: Wat is er aan de hand bij Stepwork?!

Bericht door Anon20230219 »

Ylse schreef: 05 nov 2021, 13:40 Niet dat ik een nieuwe partij gelijk het werken onmogelijk wil maken. Maar ik heb verbaasd de website gelezen, gezien dat een startend bedrijf is. En dat ze heel Stepwork willen overnemen. Dat Stepwork een puinhoop werd begreep ik uit de verhalen hier. Hoe denkt iemand dat even over te nemen?

Blijkbaar zijn ze bij Transvisie en TNN ook niet geheel gerust op de gang van zaken.
https://transvisie.nl/persbericht-zorge ... ZOOC6jF9BY

Zou het toch een godcomplex zijn?
Ze probeert plooien uit het kleed te strijken.
Via Facebook antwoordde ze mij op een antwoord wat ik schreef als reactie op een bericht van een andere transvrouw dat het allemaal een vage bedoeling is.
Ze schrijft naar mij dat ze vooral wil leren van mijn antwoord en dat geef ik en vervolgens reageert ze op een halve zin en moet ik maar een afspraak maken.
Terug geschreven als laatste antwoord middels Facebook dat ik inmiddels bij het VU loop en dat zo wil houden.
Krijg vervolgens een link met allerlei FAQ's welke ik niet heb aangeklikt want het is bovenal veel wol en weinig geluid.
Schreef haar in mijn eerdere antwoord op Facebook dat ik het een gevaarlijke ontwikkeling vind dat een instelling welke nog aan het sprokkelen is voor geld al die cliënten van Stepwork kan/gaat overnemen.
Hoe dieper je in deze nieuwe aanbieder hun websites duikt des te vager het eigenlijk word.
Zoals Ylse terecht aangaf was het bij Stepwork administratief 1 grote puinzooi.
Dat los je niet zomaar op en bent alleen maar bezig in 1e instantie om dingen op orde en duidelijk te krijgen voor jezelf en de cliënt welke je overneemt.

De curator wil waarschijnlijk snel van deze kwestie af zijn.
Is vaak zo in dit soort gevallen, met het PII verhaal van Tanja moest ik na 5 maanden ook niet aankomen met een extra verzoek aan hem.
Om het dossier te krijgen was ik al 2 maanden in de weer.
Ben gelukkig niet de enige welke er met argus ogen tegen aan kijkt..
Gebruikersavatar
Emma
Beheerder
Berichten: 8004
Lid geworden op: 13 aug 2013, 01:43
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: Zij/haar
Locatie: Etten-Leur

Re: Wat is er aan de hand bij Stepwork?!

Bericht door Emma »

Transvisie en TNN zijn op de hoogte hoor, gezien de reactie van GHC op Facebook op o.a. dit artikel: https://dvhn.nl/groningen/Transgenders- ... 40544.html
Naar aanleiding van het bericht van Transvisie en Transgender Netwerk Nederland willen we laten weten dat we ons niet herkennen in het beeld dat zij schetsen in hun bericht. En de reactie die volgde op het bericht in het Dagblad van het Noorden.

Volgens ons gaat het niet om de levensovertuiging van de bestuurder, maar over de kwaliteit van de organisatie, de financiële situatie en de zorginhoud. Wij focussen daarom zelf in dit bericht op de inhoud.

In 2018 heeft Genderness B.V. (de moederorganisatie van Genderhealtcare B.V.) de WTZI-organisatie opgericht en was zij voornemens om te starten met haar zorgactiviteiten per 2019. We hebben bij deze oprichting Transvisie en Transgender Netwerk betrokken. Destijds hebben we afspraken gemaakt om drie maandelijks een overleg in te plannen. Sinds deze periode is Genderhealthcare al een WTZI gereguleerde organisatie.

Alhoewel de organisatie juridisch stond en er ook eerste behandelaren konden worden aangenomen, heeft Genderhealthcare besloten om de zorg activiteiten niet op te starten en te wachten. De reden daarachter was dat met de DBC systematiek voorfinanciering tot een enorme on-financierbare zorg zou leiden.

In de periode daarna heeft Genderhealthcare gewerkt aan haar visie op de zorgorganisatie. De bestuurder was gecharmeerd van de opzet van de diensten van Stepwork Transgenderzorg B.V. i.c.m. Stepwork WMO B.V. En heeft daarbij serieus overwogen om de bestuurders te benaderen voor een overname, maar daar op dat moment vanaf gezien.

Op 6 september werden de WMO-activiteiten als eerste failliet verklaard en daarna op 21 september de transgender activiteiten. Naar aanleiding daarvan hebben de aandeelhouders van Genderness B.V. besloten om de curator te benaderen voor een gesprek. Daarna zijn ook de kwartiermaker aangehaakt.

De periode daarna zijn er meerdere gesprekken gevoerd. en is Genderhealthcare gevraagd om allerlei stukken die nodig zijn w.b. kwaliteit, organisatie en financien aan te leveren bij de NZA, de IGJ en de zorgverzekeraars. De NZA en IGJ hebben aangegeven dat zij geen bezwaren zagen tegen de overname. Dat betekent geen toetsing vooraf, maar wel een inventarisatie of de documenten die we moesten aanleveren voldeden. Anders was de overname namelijk niet doorgegaan. Het klopt dat de NZA en IGJ geen goedkeuring vooraf geven. Dat hebben wij ook niet aangegeven in onze diverse berichtgeving.

Deze vaststelling, leidde tot een overname gesprek met de curator en ook een versnelling met de gesprekken met de zorgverzekeraars. Met hen verwachten we dat zij op de korte termijn een betaalovereenkomst te sluiten en voor 2022 contracten. Dat neemt wat tijd in beslag waar we Transvisie en Transgender Netwerk Nederland om begrip hebben gevraagd om dit even af te wachten.

Tevens hebben we zelf een gesprek geïnitieerd op vrijdag 29 oktober waarop we onze organisatie en zorg-opzet hebben uitgelegd. Daarna hebben wij een korte mail ontvangen maar geen brief. Meteen hebben we specificatie van de zorgpunten aangegeven. Daar is geen response op gekomen. In een bericht op de website van transvisie staat dat wij een brief hebben ontvangen. Deze hebben wij niet ontvangen.

Daarop heeft de bestuurder van Genderhealthcare B.V. gevraagd aan de bestuursvoorzitter van Transvisie om een gesprek. Het werd onomwonden aangegeven dat wij als nieuwe partij geen gesprekspartner zijn voor Transvisie en TNN. Wij roepen Transvisie en TNN op tot gesprek en dialoog. En staan open om met iedereen en dus ook hen samen te werken.

Voor onze organisatie gaat het om wat er nodig is voor trans personen. Niet om wat de levensovertuiging is van onze bestuurder. Dat is een persoonlijke keuze die zij alleen middels haar gekozen achternamen uitdraagt. Omdat we staan voor een inclusieve organisatie steunen we als organisatie (net als het uiten van een genderidentiteit of het uiten van je seksuele voorkeur), maar willen focussen op de zorginhoud en de levering van goede zorg. En dat hebben we in de afgelopen zes weken in een zeer snel tempo neer gezet.

Het leveren van hoogstaande diensten doen wij met Gendertalent al vijf jaar lang. Deze dienstverlening wordt door mensen gewaardeerd met een 9,5 (UWV rapport 2020). En de wijze waarop we dat doen met een goede klantenservice, met direct contact via Whatsapp en een duidelijke website en werken met professionals met een trans achtergrond, blijkt daar achter de motor te zijn. Die motor kopiëren we 1 op 1 en leggen we ook onder de opbouw van Genderhealthcare B.V..

Ten aanzien van de moeite van de continuiteit, delen we de bezwaren t.o.v. de zorg continuïteit niet. We hebben vanaf 15 november 4 fte aan het werk (vastgelegd). En dat groeit naar 8fte in januari (6fte vastgelegd, 2fte gesprekken worden gesprekken mee gevoerd). Daarmee hebben we de continuïteit van de zorg gewaarborgd op de korte termijn en op de middellange termijn uitgebreid tot boven het niveau van Stepwork. Stepwork was het 2e genderteam in Nederland. Die hoeveelheid faciliteert Genderhealthcare met dit team ook.

We merken dat de zorgelijke reacties vooral vanuit het bestuur van de patiëntenorganisatie Transvisie en TNN komen. Zelf zien we via de mensen die bij ons een afspraak inplannen of via e-mail of bellen contact opnemen juist hele positieve en emotioneel ontladende reacties.

De onderhandelingen over de contracten met de zorgverzekeraars zijn in een vergevorderd stadium. En we verwachten de betaalovereenkomsten op de korte termijn af te sluiten. Dit is helaas, hoe frustrerend ook voor de clienten en onszelf ook de waarheid. We krijgen te horen dat de zorgverzekeraars ons daarin steunen.

Van cliënten horen we terug dat ze blij zijn dat er eindelijk in het werkveld een organisatie is waarin de zorg veel mensen betrokken zijn die zelf een trans achtergrond hebben. Omdat zij daarmee het gevoel hebben dat ze juist goed begrepen worden.

De meeste mensen hebben inmiddels akkoord gegeven om hun cliënt dossier over te hevelen naar de nieuwe organisatie en zullen komende twee weken gekoppeld worden aan hun nieuwe behandelaar. We kijken uit om de andere clienten ook de verwelkomen in onze organisatie.
Ik vind ‘levensovertuiging’ wel erg ruim uitgelegd. Bovendien vind ik het wel relevant: een onvoorwaardelijk aan het Vaticaan gehoorzamende katholiek of een bevindelijk gereformeerde aan het hoofd van een genderkliniek lijkt me geen goede zaak.
Nothing you can do, but you can learn how to be you in time.
It's easy

สวัสดีค่ะ

Emma: I am me

@[email protected]
Anon20230219
Berichten: 2557
Lid geworden op: 16 sep 2016, 20:40
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: zij/haar

Re: Wat is er aan de hand bij Stepwork?!

Bericht door Anon20230219 »

Ik kwam het stukje net tegen op Facebook.
Ze schieten wel heel erg in de verdediging valt mij op.

Het punt van levensovertuiging is wel degelijk van belang, daar ging het bij Stepwork ook gigantisch verkeerd.
Ze borduren voort op een stramien wat Stepwork ook had, snap niet helemaal dat verzekeraars hiermee in zee willen gaan.
Gebruikersavatar
Emma
Beheerder
Berichten: 8004
Lid geworden op: 13 aug 2013, 01:43
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: Zij/haar
Locatie: Etten-Leur

Re: Wat is er aan de hand bij Stepwork?!

Bericht door Emma »

Even de tekst uit de paginabron gedestilleerd, bleek uiteindelijk niet helemaal achter de betaalmuur te zitten. Bron: Dagblad van het Noorden, opgehaald 6 november 2021 (https://dvhn.nl/groningen/Transgenders- ... 40544.html):
Transgenders voelen zich niet serieus genomen door overname zorgbedrijf Stepwork door 'reïncarnatie van Oranje'

Transvisie en Transgender Netwerk Nederland voelen zich niet serieus genomen door het ministerie van Volksgezondheid en zorgverzekeraars. Staatssecretaris Paul Blokhuis liet het failliete zorgbedrijf Stepwork uit Assen overnemen door het bedrijf van Catharina Anastasia Romanov. Zij ziet zichzelf als reïncarnatie van Willem van Oranje.

Volgens voorzitter Maureen van Leeuwen van patiëntenorganisatie Transvisie is er veel onrust onder transgenders over de overname. Genderhealthcare zou als startend bedrijfje veel te klein zijn voor de 350 cliënten in zorg en 1350 op de wachtlijst die door het faillissement van Stepwork in september in de kou zijn komen te staan. Stepwork had een hoofdkantoor in Assen en statutaire zetel in Veendam.
Ook betwijfelt Transvisie of het ministerie van VWS en de zorgverzekeraars de betrouwbaarheid van het nieuwe bedrijf wel getoetst hebben. Leden van Transvisie vinden het bovendien problematisch voor de emancipatie van transgenders om in verband te worden gebracht met iemand die zich openlijk uit over reïncarnatie en oude zielen.
Staatssecretaris Paul Blokhuis beschrijft de overname in een brief na Kamervragen van D66, PvdA, GroenLinks en BIJ1. Volgens de staatssecretaris zijn ook de inspectie IGJ, de zorgautoriteit NZa en de zorgverzekeraars blij met de overname, want daarmee kunnen de honderden transgenders die wachten op een geslachtsverandering geholpen worden.
Genderhealthcare is een statutair in Groningen gevestigde startup onder leiding van Bregtje Visser die zichzelf Catharina Anastasia Romanov van Oranje-Nassau noemt. Ze geeft zelf aan dat ze die naam heeft aangenomen omdat meerdere personen haar onafhankelijk van elkaar hebben laten weten dat haar ziel in vorige levens onder de namen Willem de Zwijger en Catharina II door het leven ging.
Transvisie stelt in een persverklaring: ,,Genderhealthcare heeft weliswaar veel positieve intenties en grootse plannen. Maar er zijn nog geen contracten getekend met hormoonbehandelaren, chirurgen en zorgverzekeraars, noch voldoende waarborgen voor financiële continuïteit. Het is nog niet zeker of de zorgverzekeraars de aangeboden zorg gaan contracteren en daarmee volledig vergoeden.’’ Transvisie en Transgender Netwerk vragen de zorgverzekeraars om patiënten de vrijheid te geven ook naar andere zorgaanbieders te gaan.
In een reactie zegt Catharina Romanov dat ze al jaren met haar reïntegratiebedrijf Gendertalent hoog gewaardeerd wordt door transgenders. ,,We hebben vanaf 15 november 3,5 fte aan het werk en dat groeit begon volgend jaar naar 12 fte psychologen en andere zorgprofessionals met een trans achtergrond. Er is geen enkele andere organisatie die dat zo ver doorvoert als wij.’’
,,Ik snap dat mensen vraagtekens krijgen door de keuze om zo te gaan staan voor mijn eigen levensovertuiging. We leven in een land waarin respect voor ieders geloof de basis is van samenleven. De impliciete afspraak is dat we verdraagzaam zijn naar elkaar toe. Mijn ervaring is dat de mensen in de samenleving en mensen die werken in de rechtelijke macht de keuzes van Anastasia gewoon respecteren en inspirerend vinden.’’
Nothing you can do, but you can learn how to be you in time.
It's easy

สวัสดีค่ะ

Emma: I am me

@[email protected]
Gebruikersavatar
Emma
Beheerder
Berichten: 8004
Lid geworden op: 13 aug 2013, 01:43
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: Zij/haar
Locatie: Etten-Leur

Re: Wat is er aan de hand bij Stepwork?!

Bericht door Emma »

Dat "WTZI gereguleerd" is trouwens flauwekul.
Instellingen die behandeling van gedragswetenschappelijke aard willen bieden (GGZ), hoeven geen toelating aan te vragen. Op grond van artikel 2.2 van het Uitvoeringsbesluit WTZi worden deze instellingen aangemerkt als al in het bezit van een toelating. Als vorengenoemde zorg geleverd wordt door een psychiater dan heeft de instelling een toelating nodig voor medisch-specialistische zorg.
Bron: https://www.wtzi.nl/aanvragen-toelating
Nothing you can do, but you can learn how to be you in time.
It's easy

สวัสดีค่ะ

Emma: I am me

@[email protected]
Anon20230219
Berichten: 2557
Lid geworden op: 16 sep 2016, 20:40
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: zij/haar

Re: Wat is er aan de hand bij Stepwork?!

Bericht door Anon20230219 »

Nou het kan allemaal op losse schroeven komen te staan als de verzekeraars zich terug trekken.
Ze zijn nog in gesprek daarmee.
Als dit plan net zo ontwikkelt als Gendertalent dan zal het nooit echt van de grond komen.