Zeggen dat je voor jezelf op zoek bent en niet voor een ander, een aanrader!

Make-up, kleding, en zo voort
Helena Bewonder
Berichten: 36
Lid geworden op: 17 jan 2022, 17:24
Gender: Trans MtF
Voornaamwoorden: Zij/haar
Locatie: België

Zeggen dat je voor jezelf op zoek bent en niet voor een ander, een aanrader!

Bericht door Helena Bewonder »

Hallo,
ik wil graag vertellen over mijn recentste winkel ervaring. Ik heb mezelf nog niet geout en online shoppen is geen optie.
Eerst wat achtergrond:
Vroeger kocht ik enkel dingen zonder dat ik ze paste en uiteraard leide dat soms tot miskopen. Meer recent maakte ik er een punt van om toch gebruik te maken van de paskamers, eerst enkel de niet bewaakte, nu ook deze waar je eerst moet tonen wat je gaat passen. Elke stap voorwaarts daar heb ik van genoten en het is best leuk om ook dingen te passen die je niet gaat kopen. Elke stap vergde wat moed bij elkaar sprokkelen maar ik heb eigenlijk nog geen slechte ervaring gehad...
Dus ik was klaar voor de volgende stap ☺️.

Ik hou van ballet en ballet outfits. Ik had een mooie boetiek gevonden die zich daar in specialiseert. Ik had een van mijn eigen leotards meegenomen naar de zaak en na even rondkijken, een verkoopster gevraagd of ze wist welke maat die leotard was omdat ik geen etiket vond. Ze zei dat het eigenlijk moeilijk is dat zo te zeggen en dat het van merk tot merk kan verschillen. Ze vroeg of het voor een cadeau was. Ik heb toen gezegd dat het eigenlijk voor mezelf was waarop ze onmiddellijk vroeg wat ik graag zag.. Dit ging zo spontaan dat ik onmiddellijk op mijn gemak gesteld was. Ik toonde wat ik graag zag en zij suggereerde ook een paar dingen en ze vroeg of ik ze wilde passen.
Met een eerste reeks van kandidaten verwees ze me naar het pashokje. Op basis van wat ik vond van de eerste passessie, kwam ze met een aantal andere terug die ik ook heb gepast. Uiteindelijk had ik 4 mooi en goed zittende pakjes. Ze heeft me geholpen om er 2 van over te houden. Ik heb ze uiteindelijk allebei gekocht.
Misschien klinkt het banaal voor iemand die al veel verder staat als mezelf maar voor mij was dit een echte topervaring.
Ik voelde me als een prinsesje.
Ik ga deze ervaring voor de rest van mijn leven koesteren.
Ik hoop dat dit mensen die zich in een gelijkaardige situatie als mezelf zitten kan inspireren. Het is een echte aanrader om over de schroom heen te gaan en je behandeld te voelen als de vrouw die je bent.
Groetjes
Helena
Gebruikersavatar
Irene_de_Vreede
Moderator
Berichten: 2948
Lid geworden op: 23 mei 2012, 22:26
Gender: Transgender
Voornaamwoorden: Zij/haar
Locatie: Breda

Re: Zeggen dat je voor jezelf op zoek bent en niet voor een ander, een aanrader!

Bericht door Irene_de_Vreede »

Ik ben al wat verder ;) maar het klinkt niet banaal hoor en ik snap heel goed dat je dit een belangrijke ervaring vind. Iedereen is een keer met eerste stapjes begonnen, sommigen gaan wat sneller dan anderen, maar vrijwel iedereen heeft wel zo'n ervaring van eerste keer dit, eerste keer dat en dat zijn soms momenten om te koesteren en soms momenten om te onthouden. Het helpt mij om aan dit soort momenten terug te denken en dan te beseffen waar ik nu ben en wat ik destijds niet voor mogelijk had gehouden.
Irene
tartangirl
Berichten: 176
Lid geworden op: 02 feb 2016, 10:52
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: zij/haar
Locatie: zeeland

Re: Zeggen dat je voor jezelf op zoek bent en niet voor een ander, een aanrader!

Bericht door tartangirl »

Hoi Helena en goed om te lezen wat een klein gebaar met een mens kan doen.
Iedereen staart zich helemaal blind op de grote dingen in het leven dat je de kleine en vaak prachtige momenten in het leven mist.
bye
Helena Bewonder
Berichten: 36
Lid geworden op: 17 jan 2022, 17:24
Gender: Trans MtF
Voornaamwoorden: Zij/haar
Locatie: België

Re: Zeggen dat je voor jezelf op zoek bent en niet voor een ander, een aanrader!

Bericht door Helena Bewonder »

Inderdaad als je het nuchter bekijkt een klein dingetje maar voor mij was het een heel impact volle gebeurtenis.
Het gaf me een geweldig gevoel van: dit is Ok en aanvaard. Je mag hier zijn wie je bent ( ook al blijft het voor hen de bedoeling om te verkopen).
Ik heb achteraf een bedankje gestuurd in de vorm van een email die geapprecieerd werd.
Met als antwoord dat ik de verkoopster in kwestie haar dag gemaakt had met die email en dat ik steeds welkom ben, al dan niet voor een private shopping event, maar dat ik dat eigenlijk niet nodig heb.
Uiteraard kijk ik al uit naar een volgende gelegenheid om er langs te kunnen gaan 😊.
En eventueel ook in andere winkels dit te herhalen...
Groetjes
Helena