TV tip, A Perfectly Normal Family (En helt almindelig familie)

Nieuwsberichten, vraag & aanbod (NIET commercieel!)
Gebruikersavatar
Alice
Berichten: 1413
Lid geworden op: 07 sep 2012, 21:42
Gender: Vrouw
Locatie: omg. Delft

TV tip, A Perfectly Normal Family (En helt almindelig familie)

Bericht door Alice »

29.01, 00:03 - 01:33 OP NPO2
A Perfectly Normal Family (2020)

Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen. Thomas verandert daarna snel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden. Wie is deze nieuwe vader? Kan Emma deze Agnete überhaupt nog zo noemen? Het veilige gezinsleven dat ze kende, komt op losse schroeven te staan en de hechte vader-dochterband verandert voorgoed.

In de Deense tragikomedie A Perfectly Normal Family heeft Emma er moeite mee dat haar vader een vrouw wil worden.
Emma (Kaya Toft Loholt) is een jaar of elf en dol op voetbal. Die liefde deelt ze met haar vader Thomas (Mikkel Boe Følsgaard).
Misschien heeft ze het er daarom in A Perfeclty Normal Family extra moeilijk mee als haar ouders vertellen dat ze gaan scheiden. Dat is niet hun enige nieuws: moeder Helle (Neel Rønholt) laat ook nog vallen dat Thomas in een traject zit om vrouw te worden.
Deze tragikomedie toont de relatie tussen Emma en Agnete (zoals haar vader vanaf dat moment heet) vanuit Emma’s perspectief. Dat, en de scherp in beeld gebrachte details – de blik van de uitbater van een bowlingbaan als hij hoort welke schoenmaat Agnete heeft, Emma’s opa die Agnete in een speech nog Thomas noemt – maken dat de film continu overtuigt.
Die details komen rechtstreeks uit de herinnering van regisseur Malou Reymann, die A Perfectly Normal Family op haar eigen jeugd baseerde. Toen ze net zo oud was als Emma ging haar eigen vader in transitie.
Reymanns moeder en ouder zus waren in het begin niet zo enthousiast dat ze deze film ging maken. Ze vonden het eng om de controle over hun eigen verhaal kwijt te raken.
Haar vader, zo vertelde de regisseur aan cinema.nl, reageerde wel positief: “Vanaf het begin was ze blij dat ik de film ging maken. Ze liet me ook haar dagboeken lezen, wat een intense ervaring was, omdat ze daarin haar diepste gedachten had opgeschreven toen ze in een diepe crisis verkeerde.”
Alice;
"Computer Says No"
Ik heb een buik, een onderbuik met gevoel en naar die luister ik.