Twijfel over mastectomie (Drs Smit)

Gebruikersavatar
Selfmade
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 apr 2021, 13:06
Gender: Transgender

Twijfel over mastectomie (Drs Smit)

Bericht door Selfmade »

Hi allemaal,
Zolang uitgekeken naar mijn operatie. Nu staat de datum (aanstaande woensdag bij Drs Smit, gender clinic) maar de angst en twijfel breekt me uit. Ik wilde graag de donut procedure (geen littekens, gevoel in tepel behouden), dit bleek niet te kunnen en wordt de dubbele incisie. Ik was er zo zeker van en nu opeens niet meer. Wil ik wel littekens, wordt het wel mooi, is de chirurg wel goed, krijg ik geen spijt dat ik mijn vriendin nu achter laat zonder borsten, krijg ik geen spijt dat mijn gevoel in mijn tepels compleet weg is, is dit alles het kunnen lopen zonder shirt waard, wat als er iets fout gaat na of tijdens operatie. Er spookt van alles door mijn hoofd. Ik vind het raar, jaren bezig om zover te komen en dan is de datum er opeens en tolt mijn hoofd. Hebben meer hier last van gehad? En zijn er hier ervaringen met drs Smit?
Gebruikersavatar
Irene_de_Vreede
Moderator
Berichten: 3064
Lid geworden op: 23 mei 2012, 22:26
Gender: Transgender
Voornaamwoorden: Zij/haar
Locatie: Breda

Re: Twijfel over mastectomie (Drs Smit)

Bericht door Irene_de_Vreede »

Twijfel is denk ik normaal, het is tenslotte niet niks.
Irene
Celias13
Berichten: 10
Lid geworden op: 23 jun 2020, 17:10
Gender: Trans FtM

Re: Twijfel over mastectomie (Drs Smit)

Bericht door Celias13 »

Ik heb in maart 2021 de mastectomie gedaan bij dr Smit. Ik heb echt fijne resultaten gekregen en alles verliep prima. Dr Smit is best vriendelijk en staat ook open voor eventuele correcties mocht je er echt niet blij mee zijn. Mijn littekens zijn best netjes en ik had echt een fors formaat (cup F) krijg er geregeld complimenten over :) in mijn optiek: dr smit kun je gerust vertrouwen.
greatdove7
Berichten: 11
Lid geworden op: 17 apr 2022, 15:03
Gender: Trans FtM
Voornaamwoorden: hij/hem

Re: Twijfel over mastectomie (Drs Smit)

Bericht door greatdove7 »

Ik ben in juli 2022 geopereerd door Dr. Smit, wel met de DI methode. Ik ben hartstikke blij met mn resultaat en met de ervaring bij de Gender Clinic. Ik heb in mijn eerdere posts hier al meer over verteld, lees die even of stuur me een berichtje als je nog vragen hebt! Ik zou Dr. Smit zeker aanraden!!
november 2019: aanmelding genderteam
september 2021: intake genderteam
november 2021: afronding diagnostische fase, begin hormoonbehandeling
juli 2022: mastectomie operatie