Boek Maria Duran "hermafrodiet" uit de geschiedenis

Nieuwsberichten
Gebruikersavatar
Simão
Berichten: 870
Lid geworden op: 07 aug 2013, 09:26
Gender: Transgender
Locatie: Alentejo, Portugal

Boek Maria Duran "hermafrodiet" uit de geschiedenis

Bericht door Simão »

Ik zet hermafrodiet even tussen aanhalingstekens, omdat deze term normaal gesproken niet meer wordt toegepast bij mensen.
Maar in de tijd dat dit verhaal speelt, nog wel.
Er is eindelijk een boek over deze Maria Duran, die nogal wat heeft moeten doormaken. Helaas is de enige informatie die ik kan tonen in een taal die de meeste van jullie zullen begrijpen een engelse wikipagina https://www.bertrandeditora.pt/noticias ... esa/233228

Het boek is in het Portugees. Van de Betrand site:
Het boek is verdeeld in twee delen en onderzoekt in eerste instantie het leven van de Catalaanse vrouw, culminerend in haar arrestatie, berechting en veroordeling in Lissabon. In een tweede deel wordt «een wereld gepresenteerd die we zelden terugzien in documenten uit het begin van de moderne tijd», zegt François Soyer in de inleiding: «De geheime overtreding van gendernormen, seksualiteit en seksueel geweld in vrouwelijke instellingen, zoals evenals de angsten en debatten rond de macht die de Duivel over het menselijk lichaam zou kunnen uitoefenen.” Om de kloof met de hedendaagse tijd te overbruggen, worden relaties gelegd met de theorie van gender als performativiteit, door Judith Butler, een belangrijke feministe en genderstudietheoreticus, die probeert aan te tonen dat “genderperformativiteit cruciaal is voor een succesvolle gendertranspositie”.
"We vinden steun bij de mensen die het met ons eens zijn, en groei bij de mensen die het met ons oneens zijn" Frank A.Clark
Gebruikersavatar
Yvonne
Berichten: 207
Lid geworden op: 11 mei 2022, 01:21
Gender: Intersekse vrouw
Voornaamwoorden: zij/haar

Re: Boek Maria Duran "hermafrodiet" uit de geschiedenis

Bericht door Yvonne »

Het is voor mij niet tof om als eerste topic het toch al karige intersekse & dsd subforum "hermafrodiet" te moeten lezen.
100% Myself 💟
Intimiteit en Sex Positive ❤️🌈🔥🌸🍀