Make-up voor man naar vrouw

Make-up, kleding, en zo voort
Plaats reactie
Chieftac
Berichten: 100
Lid geworden op: 16 nov 2012, 00:30
Gender: Man

Make-up voor man naar vrouw

Bericht door Chieftac »

Hierbij vroeg ik me dus af welke soorten make-up je eigenlijk allemaal nodig hebt en wat dus ook een beetje goeie is om van een mannen gezicht dat een vrouw te kunnen maken, of in ieder geval vervrouwelijken. Ik heb hier al proberen naar te zoeken op internet maar de meeste lijstjes zijn engels en daar staat vaak ook niet het merk bij en zo (alleen of lipstick, mascara, enz..). Ik zou dus graag een lijstje met de nodige make-up willen ontvangen met het merk er bij en waar ik het precies kan kopen. Mag natuurlijk ook gelijk links naar een webshop zijn. Ik heb gehoord dat ze bij de HEMA eigenlijk alles wel hebben volgens mij, maar misschien weten de mensen op dit forum wel wat beters. Natuurlijk moet het ook niet te duur worden allemaal.

Daarnaast hoef ik niet al die gekke kleuren en zo, gewoon basis make-up is voor mij voldoende!!
"Je mag zijn zoals je bent."
Jannet V
Berichten: 1311
Lid geworden op: 30 jun 2012, 20:06
Gender: Vrouw

Re: Make-up voor man naar vrouw

Bericht door Jannet V »

Ik doe met oogschaduw, mascara, soms een eyeliner en lippenstift bijna alles. Als er een feestje is ga ik m'n gezicht nog wel wat egaler poederen maar een goeie BB creme doet ook wonderen. Gebruik nooit te veel want vrouwen zien er nooit uit als een dragqueen. Een lekker parfum is natuurlijk ook een must. Maar boven alles is je uitstraling het aller belangrijkste. Voel je vrouw, houdt je knieën bij elkaar en loop rechtop met niet te grote passen. (hakjes helpen daarbij) Zorg dat je nagels er goed verzorgd uitzien, een blanke lak doet al wonderen. Maar denk er om, nooit te veel! De meeste gangbare producten zijn goed, houdt enkel even in de gaten hoe je huid reageert.
Bedenk wel dat de make-up een hulpmiddel is, je uitstraling is het belangrijkste. (en je nagels)
Samen hand in hand door de stormen van de stilte langs het eindeloze strand, ...was ik een stukje van jou. Nu de wind is gaan liggen, rust jij als herinnering in mij.
Arike
Berichten: 3245
Lid geworden op: 25 mar 2012, 12:11
Gender: Vrouw
Locatie: Gelderland

Re: Make-up voor man naar vrouw

Bericht door Arike »

Jannet V schreef:Gebruik nooit te veel want vrouwen zien er nooit uit als een dragqueen.
Zeg nooit nooit ;)
"You try to forget but it's impossible
That song stays in your head and it's unbearable
It says remember who you are remember what you want"
Venka
Berichten: 1439
Lid geworden op: 18 jun 2012, 12:25
Gender: Vrouw

Re: Make-up voor man naar vrouw

Bericht door Venka »

Ik kan mij voor een groot deel aansluiten bij Jannet,je moet vrouw zijn,vrouw uitstralen en doen of je al je hele leven een vrouw bent.Make-up is enkel een hulpmiddel om iets te verstoppen of te accentueren.make-up maakt iemand niet in eens vrouw maar het totaal plaatje moet kloppen als iemand naar jouw kijkt.

Ik zelf gebruik enkel mascara e.v.t. aangevuld met eye liner en een lekker zalfje voor mijn gezicht,mooie rood gelakte nagels en uiteraard mooi geveild,dus niet geknipt.Een lekker geurtje voor de finishing touch.

Mijn make-up haal ik bij de Kruidvat van het merk maybelline,ik heb make-up geprobeerd van de Hema maar ben er niet tevreden over.Zeker de nagellak niet,die dekt niet mooi en ik heb het idee dat de lak weg loopt van mijn nagel.Nagellak van maybelline dekt in een keer mooi en ziet er ook meteen goed uit.
Ik gebruik ook mascara van maybelline omdat je dan zoveel meer volume krijgt in je wimpers,ik heb ook goedkopere merken geprobeerd maar het resultaat vind ik niet mooi.Is Hema helemaal slecht nee ik heb wel eye liner van Hema en die voldoet wel voor mij.Oog potlood van Hema is ook goed en ik merk geen verschil met die van duurdere merken.

Met lippenstift heb ik geen ervaring,ik heb wel rood geprobeerd maar vind het niet leuk bij mij staan en ik vind ook dat ik niet echt lippen heb voor lippenstift.Wees wel voorzichtig met foundation,ik zie soms T,s die zo onnatuurlijk ogen door te veel dan wel verkeerde foundation.Ik heb het geluk dat ik weinig tot geen baardgroei heb van mijzelf en hoef dus ook niets te verstoppen(baardschaduw)

Als je make-up gebruikt gebruik dan make-up die bij jouw past en niet vloekt met je huid kleur,haar kleur.Ben je zelf niet tevreden over een bepaalde kleur,gebruik het dan niet.Net als kleding,make-up moet bij jouw horen.Je trekt ook geen kleding aan die niet bij jouw past.

Als tip experimenteer met jezelf op maken en kijk hoe het staat en hoe het voelt.Op you tube zijn genoeg filmpjes die jouw verder kunnen helpen en hoe je make-up aan brengt.
Fay
Berichten: 2484
Lid geworden op: 03 nov 2012, 14:01
Gender: Trans MtF
Locatie: Eindhoven

Re: Make-up voor man naar vrouw

Bericht door Fay »

Waar ik me dan weer druk om maak: gebruik aub make up up die niet op dieren is getest, katten worden in spanje in laboratorium op een plankje vastgemaakt op hun rug, liggen daar de hele dag vastgebonden en men smeert allerlei troep in de oogjes om te kijken wat het effect is, en dat is maar 1 voorbeeld, onnodig, alternatieven genoeg

vicky
Claire
Berichten: 1129
Lid geworden op: 05 feb 2013, 00:21
Gender: Vrouw
Locatie: Almere

Re: Make-up voor man naar vrouw

Bericht door Claire »

Ik draag ook zo'n beetje alles (ik vind het dan ook super leuk om make up op te doen)
Zeker foundation om die baardschaduw weg te werken heb ik nodig.
Ik heb bij Truus van Trivisage met passen van pruik lesje gehad hoe make-up te gebruiken.
Heb daar ook foundation en baard schaduw wegwerker gekocht van Ben Nye daar heb je niet veel van nodig.
Maar de kunst blijft toch om te denken minder is meer.
Het is moeilijk om zo te zeggen wat je wel of niet moet kopen zou met wat goedkopere make up beginnen
Trouwens gelukkig is sinds 11 maart 2013 echt alle make in Europa proefdiervrij
Er komt een ogenblik in het leven
dat de pijn
om altijd een knop te blijven
groter is
dan de angst
een bloem te worden.

:hug: :hug2:
anne-nienke
Berichten: 260
Lid geworden op: 14 apr 2013, 18:32
Gender: Onzeker

Re: Make-up voor man naar vrouw

Bericht door anne-nienke »

Volgens mij moet je vooral zorgen dat je huid er egaal uit ziet. Ik ben niet heel goed in het aanbrengen van make-up, ik oefen te weiniger. Mijn routine is een beetje de volgende.

Ik begin vaak met het wegwerken van rode plekjes en donkere kringen. Rode plekjes werk je het beste weg met een concealer die licht is van kleur, zeker een tint lichter dan je eigen huid. Je hebt vaak rode plekjes rond de neusvleugels en eventuele pukkeljes. Zijn er veel rode plekjes of grote, dan werkt het beter als je het een beetje met een groen getinte concealer weg werkt. (rood en groen zijn elkaars complementaire kleuren). Daar na even met wat poeder fixeren.

Daarna breng ik de rest van de foundation aan, dat gaat relatief snel. Ik smeer het gewoon uit alsof het een dagcreme is. Daarna snel even af poederen.

De volgende stap is voor mij de wenkbrauwen tekenen. Dat is wel ff lastig, maar hou de volgende 3 regels ingedachte. 1: leg een potlood tegen je neusvleugel aan en laat hem recht omhoog wijzen, waar hij de wenkbrauw kruis is het begin punt. 2. draai nu het potlood naar buiten toe zodata het recht voor je pupil komt te zitten, waar het potlood de wenkbrauw kruis is het "dakjes". 3, draai het potlood verder tot dat het de uiterste hoek van je oog kruist. Op het punt waar het potlood nu de wenkbrauw kruis is het eindpunt. De rest moet je niet tekenen, en waar kan epileren...:D

Oogschaduw is mijn volgende stap, dat is lastig. Ik gebruik altijd 1 kleur in lichte en donkere tint. Licht is voor het boevenste deel, en donker voor het onderste. Je kan de scheidslijn goed voellen, het is als het ware in de vouw van in ooglid. Dit klinkt een beetje vreemd, maar je moet maar is voelen, boven je oogbol kan zit het begin van de oogkas/schedel. Daar zit het ongeveer. Ik breng altijd eerste de lichte aan en daarna de donkere. De donkere probeer ik dan naar boven en naar buiten uit te vegen/mengen met de lichte tint.

Eyeliner, dat is gewoon priegelen. Ik teken de onderstelijn altijd maar vanaf 1/3 van de binnenkant. Je kan dit lijntje een beetje laten uitwijeren in de oogschaduw.

Mascara (of maskra zoals Theo Maassen dat zegt). Tja, ook een priegel werkje, vooral als je het niet gewend bent. Ik begin altijd onder, zorg dat je goed tussen de haartjes inkomt en goed tot aan de wortel. Daarna komt de bovenkant, die strijk ik altijd eerst aan de bovenkant van de haartjes en daarna aan de onderkant (om ze een beetje meer naar boven te krullen). Let nu vooral op dat je de wimpers niet tegen de oogschaduw aandrukt, dan heb je zwarte vlekken....:D

Nja, dit is een beetje mijn routine, die is vast voor verbetering vatbaar (advies is welkom). Er is dacht ik binnenkort een make-up workshop (ik weet niet zeker of het doorgaat) Wellicht is dat iets voor je.

Wat betreft nagels, van herome heb je een soort polijst nagel vijltje, in 5 minuten heb je perfect glimmende nageltjes....
YS62
Berichten: 203
Lid geworden op: 24 mar 2013, 18:29
Gender: Vrouw
Locatie: Tussen Rotterdam en Gouda

Re: Make-up voor man naar vrouw

Bericht door YS62 »

Veel belangrijker is dat je naar een makeup specialiste / schoonheidspecilaiste gaat die bepaald nl op basis van je gezichtstrekken wat voor kleur het beste 'past' bij je gezicht. Verder kan zij als geen andere bepalen wat je waar moet doen om eea te versterken dan wel te verzachten. Die stap lijkt mij veel belangrijker dan wat dan ook, omdat dat je passabilliteit ten goede komt. Ook is de kans dat zij de spullen heeft die jij moet hebben vrij groot.
Zo maar mijn 2 centjes.
Gabriël
Berichten: 598
Lid geworden op: 08 jun 2012, 16:28
Gender: Androgyne
Contacteer:

Re: Make-up voor man naar vrouw

Bericht door Gabriël »

Als je je gezicht verder wil vervrouwelijken (dus een rondere kaaklijn creëren bijvoorbeeld), kun je ook contouren. Dat is met een iets donkere kleur schaduw aanbrengen op bepaalde plekken van je gezicht waardoor je optisch de vorm verandert. En dan eventueel met highlights andere plekken weer doen accentueren. Het idee is dat je wel net genoeg schaduw gebruikt zodat het effect zichtbaar is, maar niet dat je duidelijk de make-up daar ziet zitten. Op youtube zijn hier heel veel tutorials over te vinden (zoek gewoon op 'contouring').

En richt je vooral op je positieve punten. Je kunt beter je positieve punten zo veel mogelijk accentueren dan de nadruk leggen op dingen te verbergen, zodat de aandacht van anderen ook naar jouw positieve punten gaan.
Chieftac
Berichten: 100
Lid geworden op: 16 nov 2012, 00:30
Gender: Man

Re: Make-up voor man naar vrouw

Bericht door Chieftac »

Bedankt voor alle tips! Ik ga zeker nog even rondkijken en wat van de opgenoemde dingen uitproberen.

En ja, me gedragen als een vrouw? Dat zal ook nog wel even oefenen zijn denk ik. Ik voel me nu namelijk nog gewoon man in vrouwenkleding, maar als ik me uiterlijk ook op mijn gevoel aangepast heb dan zal het hopelijk wel wat beter gaan. Ben al een beetje vrouwelijke houdingen en zo aan het oefenen. Maar of ik ook nog aan logopedie ga werken weet ik niet zeker (zou eigenlijk wel moeten voor het mooie).

Maar ja, ik hou jullie voor als nog op de hoogte van de ontwikkelingen als deze weer plaatsvinden.
"Je mag zijn zoals je bent."
Plaats reactie