"Verwijskaart"

Naamswijziging, verzekeringen en zo voort
Amy
Berichten: 714
Lid geworden op: 18 feb 2014, 20:37
Gender: Vrouw

"Verwijskaart"

Bericht door Amy »

Een maand geleden was ik bij het VU voor mijn 5e gesprek ofzo en Jos melde me dat ze nog geen verwijskaart van mij hadden. Ik heb geheel in het begin de psychologe van het GGZ waar ik contact mee had wel iets laten schijven maar blijkbaar voldoet dat niet. Ik had toen tegen Jos gezegd dat ik zoiets wel had en doelde toen op die brief. Gisteren toen er weer was en ik vroeg of het in orde was kwam ik er achter dat het niet was wat hij bedoelde. Ik wist helemaal niet wat een verwijskaart was tot nu en dat dat een soort van officieel document was of in ieder geval dat is wat ik nu denk dat het is, belangrijker is dat ik een moet zien te krijgen omdat mijn zorgverzekeraar anders niets vergoed.

Nu is het bij mij als volgt verlopen: Ik ben iets meer als een jaar geleden naar de huisarts gegaan omdat ik erge motivatie problemen had en een beetje levensmoe was zegmaar en dit was ook niet iets van de laatste tijd. Mijn huisarts heeft me toen met spoed naar de GGZ doorverwezen en die hebben mij in behandeling genomen. Ik ben toen ook zelf wat onderzoek gaan doen en kwam op het spoor van genderdysforie. Ik heb dat bij het GGZ gemeld en er over gepraat maar vond dat er niet goed en snel genoeg op gereageerd werd en toen vond ik dat het VU mij daarmee kon helpen waarop ik mezelf daar aangemeld heb. Vervolgens is dat in gang gegaan en omdat het toen al beter met mij ging en ik ook bij het VU hiermee verder ging heb ik in overleg de behandeling bij het GGZ gestopt.
Nu is mijn vraag, bij wie haal ik die verwijskaart? mijn huisarts die zover ik weet niet weet dat ik bij het VU in behandeling ben, in ieder geval niet via mij als hij het wel weet of kan het GGZ die ook schrijven en moet ik die bij hun halen?

Ik wist tot gisteren niet wat dit allemaal inhield en waar het voor was, ik heb er nu een beetje een idee van en weet dat ik een groot probleem heb als ik dit niet geregeld krijg.
Gebruikersavatar
Fay
Berichten: 2484
Lid geworden op: 03 nov 2012, 14:01
Gender: Trans MtF
Locatie: Eindhoven

Re: "Verwijskaart"

Bericht door Fay »

Een verwijskaart is niet meer dan een document die je bij de huisarts kan krijgen waarmee hij/zij aangeeft aan een andere instantie, in dit geval het vu, dat je hulp nodig hebt , zonder idd geen vergoeding maar zal wel loslopen

Fay
Gebruikersavatar
Danielle
Berichten: 973
Lid geworden op: 17 apr 2012, 19:53
Gender: Anders

Re: "Verwijskaart"

Bericht door Danielle »

Zo'n verwijskaart of verwijsbrief kan je bij je huisarts krijgen. Net zoals alle andere doorverwijzingen jaar medisch specialisten via de huisarts gaan. Gewoon even naar je dokter en vragen om een briefje, als je de machtiging van het VUmc hebt ingevuld dan is je huisarts al op de hoogte.
Mijn transitieblog: Fading Gender
Amy
Berichten: 714
Lid geworden op: 18 feb 2014, 20:37
Gender: Vrouw

Re: "Verwijskaart"

Bericht door Amy »

Oh dan ga ik maandag mijn huisarts bellen, bedankt. :D

Het maakt verder niet uit dat ik al een tijdje daar in behandeling ben?