Theaterprogramma seksuele diversiteit

Werkstuk? Interview? Evenement? Hier kun je je vragen en verzoeken kwijt zonder je te registreren (plaatsing na goedkeuring moderatoren).
Teun en Emma
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 dec 2014, 12:48
Gender: Anders

Theaterprogramma seksuele diversiteit

Bericht door Teun en Emma »

Hallo forumleden van T-Nederland,

Wij zijn op zoek naar mensen met genderdysforie om te interviewen voor een theaterprogramma. Wij zijn twee studenten van de Acteerschool Rotterdam en maken een theaterprogramma in samenwerking met welzijnsorganisatie Thermiek. Dit theaterprogramma gaat over seksuele diversiteit en heeft basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 als doelgroep. In dit programma komt onder meer een meisje met genderdysforie aan het woord.

Waarom doen wij dit?
Wij vinden het belangrijk dat seksuele diversiteit op jonge leeftijd besproken wordt. Vandaar dat wij dit programma maken voor het basisonderwijs. Het doel van het programma is dat de kinderen meer te weten komen over homoseksualiteit, biseksualiteit en genderdysforie. Wij denken dat onwetendheid vaak leidt tot onbegrip. Het doel van het programma is dus ook om de deelnemers meer kennis over de onderwerpen te verschaffen. Een volgende stap is dan hopelijk daarmee begrip en respect te genereren.

Wil je ons helpen?
Vind je het net als wij belangrijk dat kinderen op jongere leeftijd geconfronteerd worden met de verschillende facetten van seksualiteit? Lijkt het je leuk om onderdeel uit te maken van die educatie? Dan zouden we je graag een keer interviewen. Heb je interesse om ons te helpen? Of wil je eerst wat meer weten van het project? Schroom dan niet en stuur een e-mail naar: [email protected] .

Hopelijk tot horens!

Met vriendelijke groeten,
Emma en Teun