Nieuwe chat! Zie dit topic.

uitkomen tegenover ouders.

Pas ik nou in een hokje of niet?
sgnl
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 apr 2016, 14:20
Gender: Onzeker

uitkomen tegenover ouders.

Bericht door sgnl »

hoi,
Ik zit al een tijdje in de knoop met mijn gevoelens. En kan dit gewoon bijna niet meer voor mij houden. dus vroeg of laat zal ik het toch aan mijn ouders moeten vertellen. maar ik wacht nog op het juiste moment.
Ik voel me niet thuis in het een jongen zijn en wil graag een meisje zijn maar wacht nog op het juiste moment. Zelf gedraag ik me en kleed ik me ook nog steeds als een jongen. ook heb ik een diagnose PDD-NOS waardoor het gewoon zeer lastig is voor mij.
Zelf zat ik te denken om op tafel een brief achter te laten als het moment er ooit is met het volgende:
Ik schrijf deze brief omdat ik mij al jaren niet thuis voel als een jongen. Ik had liever een meisje willen zijn. Al die jaren heb ik deze gevoelens proberen te verbergen maar dat lukt gewoon niet meer. De reden dat ik dit al die tijd voor mij hield was de angst dat er (zeer) negatief of stom tegen mij gereageerd kan worden voor mijn gevoel.
Graag zou ik willen kijken wat ik er mee moet.
Robin.
Als ik er aan denk om uit te komen tegenover mijn ouders word ik al zeer zenuwachtig. Graag zou ik een mening willen hebben van iemand of ik het op deze manier goed zou doe of wat er misschien anders kan in de brief.

Robin
Gebruikersavatar
Jessy
Berichten: 1642
Lid geworden op: 25 mar 2012, 17:07
Gender: Transgender
Locatie: Belsj Limburg

Re: uitkomen tegenover ouders.

Bericht door Jessy »

Er is geen goede of slechte manier denk ik, het is heel persoonlijk en hangt van jouw omstandigheden af.
Ik vind het een prima brief. Het enige dat ik zou doen, is zorgen dat je goed voorbereid bent op een persoonlijk gesprek erna. Laat jouw ouders weten dat je open staat om erover te praten, en zorg dat je hun vragen aankunt.
En (net als een sollicitatiegesprek), focus op het positieve. Laat hen weten hoe je je voelt, en dat je gelukkiger zult worden. En elke ouder die om zijn kind geeft, wil die toch gelukkig zien. Laat hen weten dat je dezelfde persoon blijft. En geef ook aan dat hun steun veel voor jou betekent.

De combinatie autisme en genderdysforie komt vaker voor (inclusief mijzelf), dat mag geen probleem zijn. Maar ik begrijp maar al te goed hoe moeilijk deze stap is.
Grant me serenity to accept the things I cannot change,
courage to change the things I can,
and wisdom to know the difference.
Jacqueline1952
Berichten: 8
Lid geworden op: 10 mei 2016, 23:51
Gender: Trans MtF

Re: uitkomen tegenover ouders.

Bericht door Jacqueline1952 »

Hallo Robin;

Ik weet als geen ander dat de eerste stap de moeilijkste is, toch is de beste oplossing het gesprek aangaan met jou ouders, wel kun je een oom of lievelingstante met wie je het mogelijk al besproken hebt, vragen om dat samen met jou te doen, dit ligt ook aan jou leeftijd, ook kan je iemand van buiten vragen mee in het gesprek te gaan, iemand die je vertrouwd, voorbeeld de huisarts, of een school decaan, of iemand die weet wat jij voelt en begrijpt, ik begrijp dat je reeds onder behandeling bent van een hulpverlener ook dit kan een optie zijn, autisme en Genderdysforie liggen heel dicht bij elkaar en soms weten de hulpverleners het verschil niet, ook dit dat weet ik uit ervaring, zij weten soms het verschil niet tussen deze twee, daar voor zou je naar een gespecialiseerde hulpverlener moeten gaan dus iemand die wel het verschil kan ontdekken en ook kan onderzoeken of je daadwerkelijk te maken hebt met genderdysforie dus als dat zo is, ga er voor en ben je zelf en vind net als ik het innerlijke geluk, dat is echt de moeite waard.
Groetjes Jacqueline
Jacqueline1952
Berichten: 8
Lid geworden op: 10 mei 2016, 23:51
Gender: Trans MtF

Re: uitkomen tegenover ouders.

Bericht door Jacqueline1952 »

Hallo Robin;

Er is inderdaad geen goed moment om het je ouders te vertellen;
Mogelijk kan ik je wel helpen ik heb een boekje ( alles wat je altijd al wilde weten over transgenders ) dit zou je op tafel kunnen leggen nadat je het zelf gelezen hebt om zo een gesprek te openen de waarheid is altijd het beste, dat is de reden waarom ik vind dat je dit boekje eerst moet lezen, als je dan nog zegt tegen je zelf dit ben ik dan wordt het tijd om het je ouders te vertellen, omdat je dan weet wie je bent ( Erkennen)
Dus als je even een E-mail stuur naar mijn E-mail adres met jou adres dan kan ik dat boekje opsturen.

Mijn E-mail adres is [email protected]

Groetjes Jacqueline