Ontmoedigingsbeleid zorgverzekeraar

Voor iedereen waarvan men bij geboorte dacht dat je een jongetje was
Gebruikersavatar
Josephine
Berichten: 65
Lid geworden op: 13 jan 2016, 17:32
Gender: Trans MtF

Ontmoedigingsbeleid zorgverzekeraar

Bericht door Josephine »

Het zal jullie algemeen bekend zijn dat er een actief ontmoedigingsbeleid wordt gevooerd door de verzekeraa
En is het niet het beleid dan is het wel de onweenheid van de medewerkers laat je niet afschepen blijf doorgaan dat vinden ze niet leuk en gaan dan ook serieus naar je aanvraag kijken
Gebruikersavatar
Emma
Beheerder
Berichten: 8056
Lid geworden op: 13 aug 2013, 01:43
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: Zij/haar
Locatie: Etten-Leur

Re: Ontmoedigingsbeleid zorgverzekeraar

Bericht door Emma »

Dat ontmoedigingsbeleid bestaat niet. Dat zou verklaarbaar zijn als het een enorme besparing zou opleveren, maar vergoedingen aan onze groep zijn mogal marginaal dus dat heeft geen enkele zin. We leveren wel een hoger risicoprofiel op dus meer inkomsten.
Zoals je al zegt is het onwetendheid, we zijn nie de enige groep met uitzonderingen op de basisverzekering. We schijnen ergens op de 20e plaats te staan qua incidentie, achter een of andere zeldzame oogziekte. Zeker bij de grote verzekeraars kun je dan nog wel eens bij iemand terecht komen die niet de héle stapel uitzonderingen op de basisverzekering uit zijn hoofd kent. Specialisaties en de bijbehorende efficiëntie en zo. De kleinere verzekeraars hebben daar de mankracht niet voor dus iedereen heeft daar wel eens iets afwijkends meegemaakt, en is er daardoor alerter op.
Wat helpt is als je een bijzondere vergoeding nodig hebt, dit van tevoren vragen. Dat duurt wat langer maar het scheelt wel gedoe. En bij die aanvraag stuur je de betreffende uitspraak van het Zorginstituut mee waar uit blijkt dat ze tot vergoeding uit de basisverzekering verplicht zijn. Hoeven ze niet zelf te zoeken, dat helpt.

Dat niet vergoeden uit de basisverzekering serieus geld zou opleveren is ook niet helemaal waar, omdat de overheid daar flink aan meebetaalt. In 2016 is dat, niet schrikken, 42,8 miljard euro. Van dat bedrag is 22,3 miljard bedoeld voor risicoverevening, daarmee worden verzekeraars gecompenseerd voor hun acceptatieplicht. Sommige verzekeraars proberen actief mensen met een hoog risicoprofiel binnen te halen, want dat heeft een positief effect op het geld dat ze via het Zorginstituut binnen krijgen. Er zijn dus werkelijk nog verzekeraars die ons graag willen hebben!
Voor meer informatie, zie de website van het ZiN.
Nothing you can do, but you can learn how to be you in time.
It's easy

สวัสดีค่ะ

Emma: I am me

@[email protected]