ziektekostenverzekering

Naamswijziging, verzekeringen en zo voort
valencia
Berichten: 108
Lid geworden op: 20 apr 2012, 14:12
Gender: Vrouw
Locatie: nederland

ziektekostenverzekering

Bericht door valencia »

heeft er iemand toevallig menzis als verzekering?
ik heb menzis pakket 3 genomen en vroeg me af of er iemand al ervaring mee had.
omdat ik vaak ook hoor dat verzekeringen moeilijk doen wat betreft vergoeding van laserbehandelingen.
Jessy
Berichten: 1642
Lid geworden op: 25 mar 2012, 17:07
Gender: Transgender
Locatie: Belsj Limburg

Re: ziektekostenverzekering

Bericht door Jessy »

Ik zou zeggen lees de polis goed door, ook de kleine lettertjes. En stel eventuele vragen aan je verzekeringsagent(e), die zal wel weten hoe hun pakket werkt.
Grant me serenity to accept the things I cannot change,
courage to change the things I can,
and wisdom to know the difference.
Hedwich
Berichten: 1164
Lid geworden op: 25 mar 2012, 13:29
Gender: Vrouw
Locatie: Ede Rockcity!

Re: ziektekostenverzekering

Bericht door Hedwich »

Daar kom je heel ver mee, maar addertjes onder het gras zijn bijvoorbeeld zinnetjes als: "vergoeding bij bepaalde indicaties". Dan is het nog niet duidelijk welke indicatie dat is en door wie die gesteld dient te worden.
Eva
Beheerder
Berichten: 6805
Lid geworden op: 25 mar 2012, 11:00
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: zij/haar
Locatie: Etten-Leur

Re: ziektekostenverzekering

Bericht door Eva »

Verzekeringsagenten staan qua betrouwbaarheid voor mij iets onder het niveau van tweedehands autoverkopers.
All great truths begin as blasphemies. (George Bernard Shaw)
kmmy
Berichten: 127
Lid geworden op: 19 mei 2012, 00:19
Gender: Vrouw

Re: ziektekostenverzekering

Bericht door kmmy »

Het moet uit de basisverzekering vergoed worden. Verwijs naar het advies van het college van zorgverzekeraars.
valencia
Berichten: 108
Lid geworden op: 20 apr 2012, 14:12
Gender: Vrouw
Locatie: nederland

Re: ziektekostenverzekering

Bericht door valencia »

bedankt voor de tips ;) en ik heb ook wel de polis goed bekeken maar hoorde toch wel verhalen van dat de ziekenhuis naar de verzekering wijst en de verzekering naar de ziekenhuis, en dat hierdoor mensen niet verder konden met hun behandeling. en dan bedoel ik ook met name de genitale ontharing en dat er te weinig vergoed word voor gezicht ontharing en dergelijken. en ik heb daarom bewust niet voor cz gekozen omdat die in de polis voorwaarden al hebben staan vergoed alleen voor vrouwen en aangezien op mijn id dat niet staat zou dat wel eens heel wat problemen kunnen veroorzaken.
Anne1957
Berichten: 166
Lid geworden op: 30 mar 2012, 14:41
Gender: Vrouw
Locatie: Omgeving Utrecht

Re: ziektekostenverzekering

Bericht door Anne1957 »

Op mijn id staat ook dat ik een man ben, maar op de pas van mijn zorgverzekeraar Agis dat ik een vrouw ben, evenals op het pasje van mijn ziekenhuis. Heeft wat discussie gekost maar het is uiteindelijk wel gelukt.

Groetjes,

Anne
valencia
Berichten: 108
Lid geworden op: 20 apr 2012, 14:12
Gender: Vrouw
Locatie: nederland

Re: ziektekostenverzekering

Bericht door valencia »

Anne1957 schreef:Op mijn id staat ook dat ik een man ben, maar op de pas van mijn zorgverzekeraar Agis dat ik een vrouw ben, evenals op het pasje van mijn ziekenhuis. Heeft wat discussie gekost maar het is uiteindelijk wel gelukt.

Groetjes,

Anne
okee, weer wat geleerd :D
bedankt voor de tip ;)
nicole
Berichten: 18
Lid geworden op: 13 mei 2012, 11:48
Gender: Vrouw
Locatie: Zeist

Re: ziektekostenverzekering

Bericht door nicole »

Ben bij Menzis verzekerd. Loop een transitie traject buiten het VUmc, via Tanja van Hengel. Menzis heeft gelijk na de brief met de diagnose-stelling van Tanja dwars gelegen, zeker wat ontharing betreft. Kernpunt is dat Psychologen geen doorverwijzingen kunnen doen voor medische zorgverlening. Gezichtsontharing voor m-v transseksuelen wordt beschouwd als een ingreep van plastisch- chirurgische aard waarvoor bij de verzekering een aanvraag moet worden ingediend. Verwijzing volgt na een bezoek aan een dermatoloog met motivatie transseksualiteit. Vergoeding vanuit de basisverzekering. Verwijzing voor endocrinoloog wordt in natura verrekend en krijgt bij de verzekering op een andere manier de goedkeuring ondanks de onjuiste verwijzing. Het hele transitie traject wordt door de Menzis als een medische specialistische handeling, de gendertransformatie, beschouwd en dient voorzien te worden door adequate verwijzingen van huisarts of medisch specialist.
Over een maand ga onder het mes in Thailand. Ik hoop, dat ik nu eindelijk eens een positief antwoord krijg op mijn aanvraag voor de operatie en tevens mijn 4de aanvraag om tot vergoeding te komen voor gezichtsontharing.
sofie
Berichten: 9
Lid geworden op: 28 apr 2012, 12:42
Gender: Trans MtF

Re: ziektekostenverzekering

Bericht door sofie »

Hallo allemaal,
Ik heb recent een aanvaring gehad met Menzis. Menzis wilde een nieuwe serie behandelingen electrische epilatie van het gelaat, niet meer vergoeden. De afwijzing kwam zonder een motivatie. Na lang wachten aan de telefoon, werd mij medegedeeld dat het besluit was genomen op een aanname dat een x-aantal behandelingen voldoende moest zijn. Op mijn uitgebreide schriftelijke bezwaar reageerde Menzis met het verzoek om kleurenfoto's van het gelaat in te zenden. Dit heb ik vervolgens gedaan. Enkele dagen daarna werd mij telefonisch medegedeeld dat Menzis een nieuwe serie van 20 behandelingen zou vergoeden. Dit werd later schriftelijk bevestigd. Laseren is bij mij niet mogelijk, de haartjes hebben geen kleur meer, dus alleen electrisch epileren is mogelijk. Dit is een langdurige behandeling. Ik heb inmiddels zo'n 50 behandelingen van 2 uur achter de rug. Gemiddeld worden er per behandeling van 2 uur zo'n 600 haartjes met zakje en al verwijderd. Reken maar uit hoeveel er dat zijn.
Liefs,
Sofie
Plaats reactie