Nieuwe chat! Zie dit topic.

Asia Insight - Born This Way in Thailand

Nieuwsberichten
Merle
Berichten: 163
Lid geworden op: 02 apr 2012, 15:07
Gender: Trans MtF

Asia Insight - Born This Way in Thailand

Bericht door Merle »

Puur per toeval net tegengekomen op NHK World (Engelstalige wereldomroep van de Japanse publieke omroep).

Asia Insight - Born This Way in Thailand
vrijdag 31 augustus 19:30 - 20:00 uur, en zaterdag 1 september 0:30 - 1:00 uur, live op de websites van NHK World en jibtv.com

Thailand is increasingly accepting into society transgender women or "ladyboys" as they are commonly known around the country. One school has created separate washrooms for transgender students because nearly 20% of its male population is considered "third gender." In northeastern Thailand a transgender entrepreneur was recently elected as a local council member. In a bold, historic move, a Thai airline company became the first to hire transgender flight attendants. In this episode of Asia Insight we follow several transgender women as they remain true to their identities and strive to affirm their role in Thai society.

Afbeelding Afbeelding
Afbeelding Afbeelding
Laatst gewijzigd door Merle op 01 sep 2012, 15:09, 2 keer totaal gewijzigd.
Met veel liefs,
Merle
Anon20180501
Berichten: 5099
Lid geworden op: 25 mar 2012, 13:24
Gender: Vrouw

Re: Asia Insight - Born This Way in Thailand

Bericht door Anon20180501 »

Leuk weer een keer van je te horen Merle, en dan ook nog met een positief berichtje.
Kunnen ze hier nog wat van leren.

Liefs, Daniela
Merle
Berichten: 163
Lid geworden op: 02 apr 2012, 15:07
Gender: Trans MtF

Re: Asia Insight - Born This Way in Thailand

Bericht door Merle »

Born This Way in Thailand is inmiddels genomineerd voor Viewers' Choice 2012, NHK World's jaarlijkse verkiezing van de meest gewaardeerde programma's van het afgelopen jaar. Dat betekent dus dat er een kansje is dat dit programma in de laatste week van het jaar, tussen 25 en 28 december, opnieuw uitgezonden zal worden. Maar daarvoor moet het dan wel in de top 16 van de 34 genomineerden gestemd worden. Ik zou dan ook heel graag iedereen die geïnteresseerd is in deze documentaire willen oproepen om (eventueel anoniem) te gaan stemmen. Inhoudelijk wordt er voor transgenders misschien niet zo heel veel nieuws verteld, maar het is wel een hele nette documentaire, en zelf vond ik het ook wel heel interessant om te zien hoe Thailand eigenlijk omgaat met haar eigen transgenders, zeker aangezien Thailand best wel een naam heeft in de internationale transgendergemeenschap.
Met veel liefs,
Merle
Aster
Berichten: 405
Lid geworden op: 28 mar 2012, 19:40

Re: Asia Insight - Born This Way in Thailand

Bericht door Aster »

Merle schreef:maar het is wel een hele nette documentaire,


Er is een immens verschil tussen Zuid Amerikaanse, Aziatische en EUR/USA/Westerse transen; eerstgenoemden zijn vrijwel altijd vrouwelijk van nature en vallen vrijwel altijd uitsluitend en alleen op mannen; EUR/USA/Westerse transen zijn vaak erg mannelijk en vallen bijna allemaal op vrouwen en zijn erg vaak bio vader van zelfverwekte kinderen.

Eerstgenoemden zijn aanmerkelijk geloofwaardiger vwb hun transseksualiteit en kunnen daardoor op (Westerse!) clementie rekenen.

Ik vind dergelijke documentaires erg interessant om te zien maar vwb EU/USA transen is het appels met peren vergelijken en allesbehalve representatief voor Westerse transen.

Volkomen verschillende ex homo/ex hetero achtergronden, volkomen verschillende leefwerelden, volkomen verschillende beroepskeuzes, bezigheden en hobbies etc.

Het volstrekt merkwaardige is, is dat bv homoseksualiteit in Azie en Zuid Amerika not done is maar dat het hier een geaccepteerd fenomeen is.
Dus is het tamelijk verbazingwekkend dat bv Aziatische transen pre transitie bepaald niet hun best doen om mannelijk en/of hetero over te komen maar dat Westerse transen dat pre transitie juist wél doen.

Blijkbaar kunnen Aziatische en Zuid Amerikaanse (veelal primaire!) transen hun werkelijke, ware, vrouwelijke natuur niet onderdrukken maar kunnen Westerse (secundaire!) transen dat wel....omdat ze van nature (erg) mannelijk zijn.

Je zou kunnen zeggen dat Westerse transen van Mars komen en Aziatische en Zuid Amerikaanse transen van Venus, bij wijze van spreken.

Transseksualiteit/gedrag is bepaald niet een uniform fenomeen.
Merle
Berichten: 163
Lid geworden op: 02 apr 2012, 15:07
Gender: Trans MtF

Re: Asia Insight - Born This Way in Thailand

Bericht door Merle »

Aster schreef: Ik vind dergelijke documentaires erg interessant om te zien maar vwb EU/USA transen is het appels met peren vergelijken en allesbehalve representatief voor Westerse transen.

Volkomen verschillende ex homo/ex hetero achtergronden, volkomen verschillende leefwerelden, volkomen verschillende beroepskeuzes, bezigheden en hobbies etc.

*knip*

Blijkbaar kunnen Aziatische en Zuid Amerikaanse (veelal primaire!) transen hun werkelijke, ware, vrouwelijke natuur niet onderdrukken maar kunnen Westerse (secundaire!) transen dat wel....omdat ze van nature (erg) mannelijk zijn.
Dat er verschillen zijn in de ervaring van de genderidentiteit van mensen in verschillende landen: daar ben ik het helemaal mee eens. Zoals je zelf al zei spelen daarin echt allerlei factoren mee. Factoren waar trouwens niet alleen wij, transgenders, maar ook cisgenders mee te maken hebben. Zo is mijn ervaring bijvoorbeeld dat de meeste Japanse vrouwen veel, en echt veel, meisjesachtiger (moeten) zijn dan de meeste vrouwen hier; in zo'n mate zelfs dat de meeste vrouwen er hier echt de kriebels van zullen krijgen. Alleen is dat daar dus wel de verwachting van hoe vrouwen, en dus ook transvrouwen, zich behoren te gedragen. En ik kan me gewoon heel goed voorstellen dat het voor sommige transvrouwen heel moeilijk kan zijn om zich in die beperkte(re) genderrol te wurmen. Tel daar dan ook nog de zeer negatieve sociaal-economische gevolgen bij op die de transitie van man naar vrouw voor hun met zich zal meebrengen, en het wordt dan al heel snel de vraag of een transitie voor deze transvrouwen eigenlijk wel verstandig is. Deze vrouwen zullen daarom geneigd zijn om in de kast te blijven zitten (of zelfs zelfmoord te plegen), en zo zullen uiteindelijk alleen de transvrouwen in transitie gaan die aan het verwachte beeld van de vrouw kunnen voldoen. Iets wat inmiddels trouwens ook heel goed terug te zien is in dit recente onderzoek, waarbij er inmiddels twee keer zoveel transmannen als -vrouwen in Japan zijn.
Aster schreef: Er is een immens verschil tussen Zuid Amerikaanse, Aziatische en EUR/USA/Westerse transen; eerstgenoemden zijn vrijwel altijd vrouwelijk van nature en vallen vrijwel altijd uitsluitend en alleen op mannen; EUR/USA/Westerse transen zijn vaak erg mannelijk en vallen bijna allemaal op vrouwen en zijn erg vaak bio vader van zelfverwekte kinderen.
Uitgaande van dit onderzoek is dat alleen niet helemaal waar:
Clinical characteristics of patients with gender identity disorder at a Japanese gender identity disorder clinic schreef: More than 40% of the MTF-type GID patients started to feel discomfort with their sexual identity after puberty, and a third of the MTF-type GID patients feel sexual attraction to females. As a result, 28.3% had experienced marriage as a male and 18.7% had fathered children. Thus, MTF patients seem to be more heterogeneous [than FTM patients].
Previous research in Western countries reported similar results.
Aster schreef: Het volstrekt merkwaardige is, is dat bv homoseksualiteit in Azie (*knip*) not done is
Mijn persoonlijke ervaring daarin is anders echt wel ietsjes anders. In de landen met een Boeddhistische cultuur, tenminste. Veel van die landen hebben namelijk juist een heel rijk homoseksueel verleden. Maar met de Meiji-restauratie (1867) in Japan, waarmee de verwesterlijking van Japan en uiteindelijk heel Azië in gang werd gezet, verdween homoseksualiteit langzaam maar zeker als een alledaags fenomeen. Vanuit het Westerse model was er namelijk geen acceptabel antwoord op homoseksualiteit dat binnen de Boeddhistisch cultuur van acceptatie voor anders-denkende en -zijnde paste. Maar zelf zijn ze daar ook nooit op dat antwoord gekomen, waardoor homoseksualiteit aan de ene kant misschien niet werd afgekeurd, maar waarmee men tegelijkertijd ook helemaal niet (meer) wist om te gaan. Daardoor heeft transseksualiteit, wat in sommige Aziatische landen soms nog steeds als een vergaande vorm van homoseksualiteit wordt uitgelegd, misschien ook wel de rol gekregen die het nu in sommige Aziatische landen speelt: als een antwoord van hoe om te gaan met homoseksualiteit. Maar dat is dan wel eventjes pure speculatie van mijn kant, hoor. Hoe het allemaal echt zit zal denk ik vanzelf wel duidelijk worden, want nu het Westen eindelijk homoseksualiteit begint te accepteren, heeft Azië eindelijk ook weer een antwoord van hoe ermee om te gaan.

Afbeelding
Met veel liefs,
Merle
Gebruikersavatar
Sabrina40
Berichten: 452
Lid geworden op: 16 jul 2012, 17:35
Gender: Trans MtF

Re: Asia Insight - Born This Way in Thailand

Bericht door Sabrina40 »

Een ander heel karakteristiek land in Azië is Iran. Daar verwacht je nou niet direct een hoog percentage MtF transseksuelen, maar dat is daar dus wel. Maar dat heeft als achtergrond, dat in dat land op homoseksualiteit de doodstraf staat. En dan is de keus van een homostel, om dan desnoods met een piemeltje minder toch nog maar een beetje van het leven te blijven genieten, toch wel heel verklaarbaar en neemt een partner dus die kledingvoorschriften ook maar voor lief.