Walk of Love 2019 - Utrecht

aankondigingen voor bijeenkomsten en feesten (NIET commercieel!)
Anon20200101
Berichten: 1108
Lid geworden op: 23 jan 2019, 10:52
Gender: ———

Walk of Love 2019 - Utrecht

Bericht door Anon20200101 »

Wie gaan er meelopen?
https://www.facebook.com/events/2435119596530368/
Ik ben van plan te gaan.
Op zaterdag 18 mei a.s. organiseren COC Midden-Nederland en Midzomergracht festival de vierde editie van de Walk of Love. Met de Walk of Love wordt op positieve wijze de liefde in al haar diversiteit gevierd. De organisatoren roepen op om te kiezen voor de liefde en tot meer solidariteit en het bestrijden van discriminatie en geweld vanwege seksuele oriëntatie, gender identiteit of -expressie. Het is dit jaar alweer de vierde editie van de tocht die jaarlijks honderden deelnemers trekt. De stoet draagt dit jaar, naast een enorme regenboogvlag van 25 meter, ook de vlaggen van landen waarin het voor stellen van gelijk geslacht mogelijk is te trouwen.

LOOP JIJ OOK MEE?
Ook we de komende editie roepen we IEDEREEN, die onze boodschap ondersteund en de liefde in al haar diversiteit wil vieren, op om met ons mee te lopen. We roepen ook dit jaar expliciet organisaties, bedrijven en verenigingen op om zichtbaar mee te lopen! Bijvoorbeeld met een bord, spandoek, vlag of in t-shirts. De Walk of Love heeft een positieve boodschap en we verwachten dat deelnemers deze ook actief uitdragen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via dit officiële Facebook-evenement.

IDAHOT
De Walk of Love wordt georganiseerd in het kader van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie jaarlijks op 17 mei. Tijdens IDAHOT wordt internationaal aandacht gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De datum van 17 mei is ingegeven door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten.
Gebruikersavatar
Eva
Beheerder
Berichten: 6404
Lid geworden op: 25 mar 2012, 11:00
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: zij/haar
Locatie: Etten-Leur

Re: Walk of Love 2019 - Utrecht

Bericht door Eva »

.
.
Meer IDAHOT vandaag in Hilversum:
.
.

All great truths begin as blasphemies. (George Bernard Shaw)