Mijn ervaring met Brigitte Meijer FFS

Ervaringen met zorgverleners
Forumregels
Forum voor ervaringen met zorgverleners. Hou het netjes, en ter zake.

Verder: ongeremd ophemelen of afbranden is niet toegestaan.

LET OP: dit forum is vanwege het maatschappelijk belang openbaar. Let dus op met privégegevens. Wil je niet onder eigen naam posten, dan kan dat in overleg met het forumbeheer. We zullen je post dan anonimiseren.
Kristijna
Berichten: 16
Lid geworden op: 17 mei 2020, 12:25
Gender: Trans MtF

Mijn ervaring met Brigitte Meijer FFS

Bericht door Kristijna »

Ongeveer een jaar geleden (15 September 2020) ben ik in het VUmc geopereerd door Brigitte Meijer. Ik heb voor haar gekozen omdat ik online alleen maar goede recensies over haar kon vinden en bij het consult een goede indruk had gekregen. Echter denk ik dat het van belang is om mijn ervaring te delen voor anderen.

Bij het eerste consult heb ik aangegeven dat ik mijn wenkbrauwbot wilde afschaven en mijn adamsappel wilde verkleinen. Ik zei dat ik persoonlijk verder niet echt problemen heb met mijn gezicht. Mevrouw Meijer adviseerde mij echter om ook mijn neus te verkleinen aangezien deze van nature vrij groot was. Ik vertelde haar dat ik juist blij ben dat mijn neus wat aan de grote kant was want persoonlijk vind ik dit bij zowel mannen als vrouwen mooi en ik vertelde dat ik deze zo veel mogelijk wilde behouden, ik vertelde dat de breedte het enige is wat ik zou willen veranderen. Ze legde echter uit dat deze optisch groter zou lijken wanneer mijn wenkbrauwbot zou worden afgeschaafd en dat deze daardoor meer in proportie zou moeten worden gebracht. Hierdoor heb ik toestemming gegeven om mijn neus iets te verkleinen. Dus uiteindelijk werd ik geopereerd om mijn wenkbrauwbot af te schaven en mijn neus en adamsappel te verkleinen.

Toen ik wakker werd uit de narcose merkte ik al gelijk dat mijn stem extreem schor was en er kwam nauwelijks geluid uit. Hier begonnen de zorgen al. Mevrouw Meijer vertelde echter dat dit normaal is en binnen een paar weken terug moet gaan naar normaal. Hoewel mijn stem aanzienlijk verbeterd is en ik inmiddels wel weer normaal kan praten, is mijn stem vrij schor en ben ik een groot deel van mijn toonbereik kwijt. Ik heb tot op de dag van vandaag nog niet mijn oude stem terug. Na de operatie vertelde mevrouw Meijer eveneens dat ik niet meer kan fronsen aangezien ze de spier die hiervoor zorgt heeft verwijderd. Ik vind het sowieso al vreemd dat ze dit niet van tevoren heeft verteld en ik vraag me ook af of dit ook bij anderen gebeurd is en of dit normaal is bij een ffs? Qua esthetisch oogpunt is het echter wel goed gedaan. Mijn voorhoofd lijkt een stuk vrouwelijker en vooral mijn ogen lijken een stuk helderder en mooier.

En tot slot mijn neus. Zoals ik eerder vermeld heb wilde ik zo veel mogelijk mijn oude neus behouden ondanks de grootte. Hier heeft zij echter niet naar geluisterd en ik zag meteen al toen het neuskapje werd verwijderd dat mijn neus veel te klein is gemaakt. Toen ik tegen haar zei dat dit totaal niet op mijn oude neus lijkt kreeg ik te horen "maar het is wel echt vrouwelijk nu". Dat zal, maar het is niet wat ik heb gewild. Het is erg klein en spits en oogt totaal niet natuurlijk en ik heb het idee dat iedereen aan mij kan zien dat ik een neuscorrectie heb gehad, eveneens is dit laatste iets waarvan ik heb gezegd dat ik dat absoluut niet wilde. Daarnaast heb ik problemen met ademen waardoor ik met haar de mogelijkheid heb besproken om een tweede neuscorrectie uit te voeren. Hierbij vroeg ik ook of mijn neus weer groter gemaakt kon worden. Dit kon uiteraard, maar toen ik vroeg of ze zo veel mogelijk mijn natuurlijke neus wilde reconstrueren haalde ze er een foto bij van de situatie van voor de operatie, waarna ze aanwees wat er allemaal niet goed aan was. Zo had ik bijvoorbeeld een kromming in het profiel van mijn neusrug waarvan ze lachend zei dat zelfs mannen dit niet willen.

Uiteraard was ik niet blij met hoe dit consult was gegaan en hierdoor ben ik bij een andere chirurg geweest voor een second opinion. Deze chirurg is gespecialiseerd in neuscorrecties en -reconstructies en deze heeft mij verteld dat er zodanig veel kraakbeen is verwijderd dat de neusvleugels zijn ingeklapt waardoor mijn luchtwegen worden geblokkeerd wanneer ik inadem. Ik heb hier vooral bij het sporten veel last van.

Ik ben momenteel aan het zoeken naar een chirurg die mijn neus zou kunnen reconstrueren en mij kan helpen met mijn ademhalingsklachten. Ik hoef denk ik echter niet te vermelden dat ik dit niet nogmaals door mevrouw Meijer laat doen. Ik hoop dat het delen van mijn ervaring anderen kan helpen met het maken van een keuze bij wie ze hun ffs willen laten uitvoeren.
doll89
Berichten: 148
Lid geworden op: 30 jul 2014, 14:39
Gender: Vrouw

Re: Mijn ervaring met Brigitte Meijer FFS

Bericht door doll89 »

Ik had hetzelfde na mijn adamsappelcorrectie (niet bij Meijer). Na een aantal maanden had ik het gevoel dat mijn stem weer normaal was. Merkte dit vooral met 'gillen' en bepaalde liedjes die ik meezing in de douche.

Van de fronsspier heb ik ook gehad bij mevr. Meijer, maar ik ben er juist mega blij mee. Scheelt nogal wat botoxkosten op den duur..

Ik had na mijn ffs bij haar de neus niet gedaan en die was daarna inderdaad écht groter en mannelijker dan voor de ffs omdat hij nu meer op viel. Ben blij dat ze dit later nog heeft kunnen doen.

Mijn neus (ook bij Meijer) vond ik de eerste 3/4 maanden ook onnatuurlijk maar dat is allemaal hersteld en had met zwelling te maken. Het ademen is nu een jaar later ook helemaal weer goed.
fleur1987
Berichten: 4
Lid geworden op: 07 aug 2021, 09:16
Gender: Vrouw

Re: Mijn ervaring met Brigitte Meijer FFS

Bericht door fleur1987 »

Ik ben ook vorig jaar geopereerd door Brigitte Meijer, en ik herken de problemen die je noemt. Ik kan ook niet goed meer ademen, en mijn stem komt ook niet meer zo hoog als hiervoor. Het ergste is nog wel dat ik nu constant hoofdpijn heb door de wenkbrauwlift, waardoor ik bijna niks meer kan doen met mijn leven. Ik ben erg depressief en suicidaal geworden door alles wat fout is gegaan, en door de pijn die deze operatie heeft veroorzaakt. Maarja, ik probeer door te zetten.

Bij welke chirurg ben je geweest voor een second opinion? Ik zou zelf ook graag mijn neus willen laten corrigeren.
Kristijna
Berichten: 16
Lid geworden op: 17 mei 2020, 12:25
Gender: Trans MtF

Re: Mijn ervaring met Brigitte Meijer FFS

Bericht door Kristijna »

fleur1987 schreef: 09 aug 2021, 13:44 Ik ben ook vorig jaar geopereerd door Brigitte Meijer, en ik herken de problemen die je noemt. Ik kan ook niet goed meer ademen, en mijn stem komt ook niet meer zo hoog als hiervoor. Het ergste is nog wel dat ik nu constant hoofdpijn heb door de wenkbrauwlift, waardoor ik bijna niks meer kan doen met mijn leven. Ik ben erg depressief en suicidaal geworden door alles wat fout is gegaan, en door de pijn die deze operatie heeft veroorzaakt. Maarja, ik probeer door te zetten.

Bij welke chirurg ben je geweest voor een second opinion? Ik zou zelf ook graag mijn neus willen laten corrigeren.
Ik ben inmiddels bij Dr. PJFM Lohuis geweest. Bij hem heb ik een goede indruk gekregen, hij had het over het vergroten van mijn neus en met name de neusvleugels. Eveneens wilde hij een natuurlijk ogend resultaat behalen door 'imperfecties' toe te voegen. Hier heeft hij mij mee gerust gesteld aangezien het 'perfecte' en 'gemaakte' wat dr. Meijer heeft gedaan mij enorm stoort. Ik heb bij het eerste consult tegen Dr. Meijer gezegd dat ik een vrouwelijke versie van mijn eigen gezicht wilde maar in plaats van dat ze zich daar aan heeft gehouden heb ik het idee dat ze mij heeft willen veranderen in een soort barbiepop. Ik heb het idee dat ze mijn gezicht heeft beschouwd als een soort blanco canvas waar ze gewoon haar gang op mocht gaan. Aankomende zaterdag heb ik een ander consult met Dr. Callum Faris in Bussum, ik ben benieuwd wat hij te zeggen heeft.

Zowel Dr. Lohuis en Dr. Faris zitten echter bij een privékliniek, ik hoop dat ik gezien mijn ademhalingsproblemen iets kan regelen met de verzekering, anders wordt dit een duur grapje...
tartangirl
Berichten: 176
Lid geworden op: 02 feb 2016, 10:52
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: zij/haar
Locatie: zeeland

Re: Mijn ervaring met Brigitte Meijer FFS

Bericht door tartangirl »

Goedenmorgen, Ik ben nu 2 jaar geleden geholpen door Dr Meijer,en ik heb mijn voorhoofd, mijn jukbeenderen, mijn kin en mijn neus laten doen en ik heb een liplift gehad.
In een tijd van drie maanden is dit allemaal gebeurd en natuurlijk duurt het een tijd voor alles weer een beetje op orde is.
Ik was en ik ben nu ook weer super fit, en dat was ook wel een pluspunt vwb mijn herstel.
Ook mijn contact voor, tijdens en na de operatie met dr Meijer was erg goed .
Dr Meijer heeft mij destijds ook goed geholpen met het vergoed krijgen van de FFS bij de DSW.
Gebruikersavatar
robin1963
Berichten: 70
Lid geworden op: 17 jan 2019, 10:29
Gender: Vrouw
Locatie: Drenthe

Re: Mijn ervaring met Brigitte Meijer FFS

Bericht door robin1963 »

Ik ben een half jaar geleden geholpen door Brigitte Meijer en echt supergoed geholpen.
Ze heeft juist aangegeven niet meer te doen van wat we samen vonden. Dat is ook gebeurd.
Erg snel zonder al te veel pijn hersteld en iedereen zegt tegen me " je bent de vrouwelijke versie van jou geworden".
Verder kan ik niet anders zeggen dat ze een bijzonder fijn iemand is.
Maar dat zijn mijn ervaringen.
zuidwest
Berichten: 108
Lid geworden op: 05 jun 2019, 22:19
Gender: Trans MtF

Re: Mijn ervaring met Brigitte Meijer FFS

Bericht door zuidwest »

Kristijna schreef: 09 aug 2021, 17:03
fleur1987 schreef: 09 aug 2021, 13:44 Ik ben ook vorig jaar geopereerd door Brigitte Meijer, en ik herken de problemen die je noemt. Ik kan ook niet goed meer ademen, en mijn stem komt ook niet meer zo hoog als hiervoor. Het ergste is nog wel dat ik nu constant hoofdpijn heb door de wenkbrauwlift, waardoor ik bijna niks meer kan doen met mijn leven. Ik ben erg depressief en suicidaal geworden door alles wat fout is gegaan, en door de pijn die deze operatie heeft veroorzaakt. Maarja, ik probeer door te zetten.

Bij welke chirurg ben je geweest voor een second opinion? Ik zou zelf ook graag mijn neus willen laten corrigeren.
Ik ben inmiddels bij Dr. PJFM Lohuis geweest. Bij hem heb ik een goede indruk gekregen, hij had het over het vergroten van mijn neus en met name de neusvleugels. Eveneens wilde hij een natuurlijk ogend resultaat behalen door 'imperfecties' toe te voegen. Hier heeft hij mij mee gerust gesteld aangezien het 'perfecte' en 'gemaakte' wat dr. Meijer heeft gedaan mij enorm stoort. Ik heb bij het eerste consult tegen Dr. Meijer gezegd dat ik een vrouwelijke versie van mijn eigen gezicht wilde maar in plaats van dat ze zich daar aan heeft gehouden heb ik het idee dat ze mij heeft willen veranderen in een soort barbiepop. Ik heb het idee dat ze mijn gezicht heeft beschouwd als een soort blanco canvas waar ze gewoon haar gang op mocht gaan. Aankomende zaterdag heb ik een ander consult met Dr. Callum Faris in Bussum, ik ben benieuwd wat hij te zeggen heeft.

Zowel Dr. Lohuis en Dr. Faris zitten echter bij een privékliniek, ik hoop dat ik gezien mijn ademhalingsproblemen iets kan regelen met de verzekering, anders wordt dit een duur grapje...

Ik vind deze berichten erg verontrustend. Minder goed kunnen ademhalen en een arts die zich niet aan de medische behandelovereenkomst lijkt te houden, vind ik ernstige onregelmatigheden.

Bij mij ontstaat een beeld dat een FFS laten uitvoeren een loterij is. De ene patiënt is enorm tevreden en de andere patiënt heeft barstende hoofdpijn, depressies en suïcidale neigingen.

Dat FFS een loterij lijkt te zijn komt ook dat meerdere artsen (Meijer en Van de Ven) zowel heel positieve als heel negatieve referenties krijgen. Moeten we als trans-gemeenschap niet proberen het naadje van de kous te weten komen, want dit is natuurlijk niet goed.

Zo zou ik wel eens willen weten hoeveel FFS behandelingen iedere arts per jaar uitvoert en hoeveel % van de patiënten tevreden of niet tevreden is over het resultaat van de FFS. Daarnaast zou ik ook willen weten bij hoeveel % van de uitgevoerde FFS'en (ernstige) complicaties zijn opgetreden.
Brownie
Berichten: 208
Lid geworden op: 25 aug 2020, 16:38
Gender: Geen

Re: Mijn ervaring met Brigitte Meijer FFS

Bericht door Brownie »

zuidwest schreef: 18 aug 2021, 19:00 Zo zou ik wel eens willen weten hoeveel FFS behandelingen iedere arts per jaar uitvoert en hoeveel % van de patiënten tevreden of niet tevreden is over het resultaat van de FFS. Daarnaast zou ik ook willen weten bij hoeveel % van de uitgevoerde FFS'en (ernstige) complicaties zijn opgetreden.
Daar ben je vast niet de enige in. Maar zoiets is denk ik te specifiek voor zorgkaartnederland. Misschien kan de beide artsen eens benaderen en vragen of ze aan zo'n onderzoek willen meewerken?

Ik vind in ieder geval een topic dat zo specifiek is als dit op het openbare deel van het forum al heel erg goed. Titel: Behandeling, naam arts. En dan kan men de reviews daar kwijt. Misschien kan er een apart subject voor komen: reviews zorgverleners.
Gebruikersavatar
Emma
Beheerder
Berichten: 8064
Lid geworden op: 13 aug 2013, 01:43
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: Zij/haar
Locatie: Etten-Leur

Re: Mijn ervaring met Brigitte Meijer FFS

Bericht door Emma »

Interessant idee! Maar wat we wel moeten voorkomen is dat het een klaaghoekje wordt waar alleen maar reviews worden geschreven als er iets mis gaat, denk ik. En wat we ook niet kunnen gebruiken zijn discussies in de trant van 'VUmc is slecht, want ik heb xxxx meegemaakt en dat kan echt niet' waarop iemand anders dan schrijft 'VUmc is helemaal goed want ze hebben mij van mijn oude geslacht afgeholpen!'
Hoe gaan we dat doen?
Nothing you can do, but you can learn how to be you in time.
It's easy

สวัสดีค่ะ

Emma: I am me

@[email protected]
Gebruikersavatar
robin1963
Berichten: 70
Lid geworden op: 17 jan 2019, 10:29
Gender: Vrouw
Locatie: Drenthe

Re: Mijn ervaring met Brigitte Meijer FFS

Bericht door robin1963 »

Eigenlijk zie ik hier een beeld wat we in alle onderwerpen in Nederland terug vinden.
We zijn helaas erg goed om ons te gaan focussen op zaken welke niet goed gaan en vergeten dat het allergrootste deel naar tevredenheid verloopt.
Voorop gesteld dat ik het ook erg vind als iets niet gaat zoals je had gehoopt, gewild had.
Ik denk dat als ik lovend zou zijn over een arts, instantie, chirurg, psycholoog, er al snel iemand zou zijn die zou zeggen dat ik banden met die betreffende instantie/persoon heb en ik dus niet op dit forum thuis zou horen (commercieel belang). Typisch terugkerend iets alles soorten forums in Nederland helaas.
Maar goed dat terzijde.......
Ook denk ik dat de arts/chirurg dan ook alles zou moeten doen om je zo goed mogelijk te helpen maar ik vind in deze ook dat er altijd 2 kanten aan een verhaal zitten en het dan ook goed zou zijn om beide kanten objectief te beoordelen/bekijken.
Een operatie is nooit zonder risico, een chirurg moet misschien op het laatste moment een beslissing nemen welke niet uitpakt zoals gewenst.
Ik wist heel goed dat ik een zeker risico nam door deze operatie aan te gaan (is mij ook nadrukkelijk verteld), ik had verminkt kunnen zijn door wat voor oorzaak (complicatie, verkeerde beoordeling, enz...) ook had ik heel goed uitval van spieren/zenuwen kunnen hebben.
Dat risico heb ik heel bewust genomen en ben zeker niet over een nacht ijs gegaan.
Ik denk dat we ons dit allemaal wel beseffen.

Kristijna,
Ik hoop vanuit mijn hart dat jou zorgen op de voor jou juiste en correcte wijze alsnog opgelost kunnen worden en je weer blij de wereld in kunt kijken.
Het is je enorm gegund!!
Heel veel sterkte in dit hele verhaal