Psychologische hulp

Psychologen en procedures
Just
Berichten: 15
Lid geworden op: 10 jun 2021, 12:35
Gender: Trans FtM

Psychologische hulp

Bericht door Just »

Hallo allemaal,

Ik ben, na lang twijfelen, nu toch de stap aan het zetten om een genderpsycholoog te zoeken. Ik heb altijd geprobeerd om mijn gevoelens hierover weg te drukken en dat lukt nu gewoon niet meer. En de dysforie lijkt wel met de dag groter te worden. Probleem is dat ik het er nog met niemand over heb gehad. Ik klap volledig dicht als ik er ook maar een woord over wil zeggen, zelfs bij mijn beste vrienden, en heb wel de behoefte om erover te praten.

Weet iemand een goede psycholoog in de omgeving van Eindhoven? Ik ken Oog psychologen, maar zie dat de wachttijd daar meer dan 2 jaar is. Iemand een tip voor een psycholoog waar je geen jaren hoeft te wachten?

Alvast bedankt voor het meedenken!

Groetjes,
Simon
Lise
Berichten: 629
Lid geworden op: 23 dec 2013, 00:25
Gender: Onzeker
Locatie: Utrecht

Re: Psychologische hulp

Bericht door Lise »

Het hangt er een beetje vanaf wat voor psycholoog je zoekt. Eentje die ook een diagnose stelt en je door kan verwijzen naar een ziekenhuis voor behandeling (hormonen)? Dan is de wachttijd overal wel meer dan twee jaar.
Maar een psycholoog die naar je luistert en je begeleidt (maar je niet diagnosticeert en je verder niet het eventuele traject in kan helpen)? Daarvoor zijn er genoeg opties. Ik kon zelf in het begin heel fijn mijn verhaal kwijt bij een psycholoog zonder specialisatie in gender, maar met ervaring met identiteitsproblematiek. Dat verbreedt natuurlijk je zoekterrein al heel erg. Vaak zie je op de website van de psychologen die bij jou in de buurt wonen wel welke klachten zij behandelen, maar je kan natuurlijk ook je huisarts om advies vragen (die sowieso een verwijzing zal moeten maken).