Cloudflare blokkeert Kiwifarms

Nieuwsberichten, vraag & aanbod (NIET commercieel!)
Gebruikersavatar
Emma
Beheerder
Berichten: 7685
Lid geworden op: 13 aug 2013, 01:43
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: Zij/haar
Locatie: Etten-Leur

Cloudflare blokkeert Kiwifarms

Bericht door Emma »

Nog niet zo lang geleden, ik schat een uurtje of 11 geleden, heeft het bedrijf Cloudflare de site Kiwifarms,net geblokkeerd.

Kiwifarms is een forumsite gespecialiseerd in het posten van haatberichten en het doxxen van mensen, in het bijzonder transgender mensen. Eén van de bekendste 'targets' is Sophie Labelle, activist en auteur van Assigned Male Comics.

Cloudflare is een bedrijf dat diensten levert om sites te beschermen tegen DDOS aanvallen. Met heeft als beleid om àlle sites te bedienen, ongeacht of men het eens is met de inhoud, of in strijd is met de normen en waarden van het bedrijf.

De pesterijen via Kiwifarms hebben zeker in drie gevallen er toe geleid dat de slachtoffers een einde aan hun leven hebben gemaakt. Doordat hun adres gedeeld werd, en soms zelfs de gegevens van familie en vrienden, werd hen in de gewone wereld het leven onmogelijk gemaakt. Als er op een avond zes pizzabezorgers op de stoep staan terwijl je niks besteld hebt lijkt dat misschien nog op een onschuldige "prank", maar als dat soort dingen dagelijks gebeuren, je vrienden en familie bestookt worden met leugens over je, en als de politie op je afgestuurd wordt met het verhaal dat je op het punt staat iemand te vermoorden, is de lol er wel van af. Zeker dat laatste, 'swatten', kost mensenlevens in de VS.

De afgelopen week werd de roep om het blokkeren van Kiwifarms luider nadat Twitch streamer Keffals de bedreigingen aan haar adres zat was. Op Twitter en op andere platforms begon zij de actie #DropKiwifarms, waarin Cloudflare opgeroepen werd om te stoppen met het faciliteren van de haat van Kiwifarms.

De actie blijkt succes gehad te hebben. Niet omdat Cloudflare gehoor gaf aan de oproep, maar blijkbaar werd men door de actie op Kiwifarms nog net wat extremer waardoor nu voor Cloudflare wèl de maat vol was.

https://blog.cloudflare.com/kiwifarms-blocked/


Naschrift:
Sites als Kiwifarms zijn trouwens een van de redenen voor de manier waarop wij het aanmeldproces voor dit forum hebben vormgegeven. De anti-trans trollen op KF zijn namelijk erg goed op de hoogte van hoe een transitie werkt. Men weet welke procedures er zijn, welke zorgverleners, welke chirurgen er werken bij welke klinieken en wat hun specialisaties zijn. Het kan niet anders of ze doen zich op de diverse platformen voor als zelf trans. Hier op T-Nederland is er een aantal jaar geleden eentje tussendoor geglipt. Dat hadden we gelukkig vrij snel door, en behalve dan dat toevalligerwijs na de ban van betreffende gebruiker er een post over mij op KF verscheen (gelukkig in een algemeen draadje, ik was niet belangrijk genoeg voor een eigen draad) en er een 1-ster review van het bedrijf op ons adres op Google rewiews stond, is er niets anders gebeurd.
Nothing you can do, but you can learn how to be you in time.
It's easy

สวัสดีค่ะ

Emma: I am me

@emma@mstdn.esp.nl