Transpersonen voor programma seksuele voorlichting

Werkstuk? Interview? Evenement? Hier kun je je vragen en verzoeken kwijt zonder je te registreren (plaatsing na goedkeuring moderatoren).
ChairaBNNVARA
Gast

Transpersonen voor programma seksuele voorlichting

Bericht door ChairaBNNVARA »

Hi! Ik ben redacteur bij BNNVARA en ik ben op zoek naar deelnemers voor een nieuw programma over échte seksuele voorlichting, met zo veel mogelijk verschillende personen waarmee jongeren zich kunnen identificeren.

Vroeg of laat krijgt iedereen wel met seks te maken, maar niet iedereen voelt zich comfortabel om over ‘’bloemetjes & bijtjes’’ te praten met hun ouders, of om te zien hoe hun docent ongemakkelijk een condoom over een nep-penis rolt. De representatie van verschillende soorten seks (ook tussen verschillende soorten genders of non-binaire personen) ontbreekt veelal. Vandaar dat wij échte seksuele voorlichting willen geven met een zo breed mogelijk aanbod aan onderwerpen.

Wil jij hieraan bijdragen en durf je (samen met een ander persoon) op camera over seks en je seksleven te praten? Stuur dan een mail naar [email protected].

Extra informatie:
- De nieuwe serie heet ‘Sekslab’, elke aflevering staat een ander onderwerp centraal. Bijvoorbeeld: seks tussen vrouwen, anale seks, intimiteit na seksueel misbruikt te zijn, BDSM, seks na transitie etc.
- De eerste helft van de aflevering (van toepassing op de deelnemers) vragen wij verschillende koppels/duo’s over seks en hun seksleven. Bijvoorbeeld: Hoe was de eerste keer pijpen voor jou?
- De tweede helft van de aflevering (niet van toepassing op de deelnemers) is de fysieke seksuele voorlichting. Andere personen laten op beeld op een educatieve manier zien wat je kan doen op het gebied van seks, met een ondersteunende voice-over.
- De opnames beginnen vanaf februari, exacte data zijn nog te bepalen.
- De opnames/interviews zullen in een studio, met een klein team en in een veilige omgeving gedaan worden.
- Voorafgaand is er een telefonisch voorgesprek, hierin kun je ook je grenzen aangeven (waar wil je het níet over hebben?).
De afleveringen komen op YouTube en de site van NPO3.
- Er is een kleine vergoeding beschikbaar.

Veel liefs,

Chaira
Gebruikersavatar
Simão
Berichten: 870
Lid geworden op: 07 aug 2013, 09:26
Gender: Transgender
Locatie: Alentejo, Portugal

Re: Transpersonen voor programma seksuele voorlichting

Bericht door Simão »

Het gaat over seks maar ik hoop dat jullie in het programma ook een paar zinnen kunnen besteden aan aseksualiteit omdat heel veel mensen niet weten wat het is en er is heel weinig representatie
"We vinden steun bij de mensen die het met ons eens zijn, en groei bij de mensen die het met ons oneens zijn" Frank A.Clark