T-Nederland Transgendervereniging T-Nederland
T-Nederland T-Amersfoort
 

Amersfoort – de meest centraal gelegen stad van ons land – huisvest sinds 2010 een gelegenheid waar transgenders eens in de maand op een heel vrije en open(lijke) manier bij elkaar komen. T-Amersfoort verwelkomt niet alleen mensen die van man naar vrouw transformeren (transvrouwen), maar ook transmannen; zij die van vrouw naar man gaan. Daarnaast zijn partners welkom. Voor hen is onderling contact vaak een grote steun.

Twijfelaars mogen we niet vergeten. Naast het goed bezochte forum is het vaak heel goed elkaar eens 'in de oogjes te kijken'. T-mensen met meer ervaring en de gastvrouwen zullen met plezier je vragen beantwoorden of een hart onder de riem steken. Vind je het allemaal nog een beetje eng, kom dan gewoon incognito en kijk vanaf de bar eerst een poosje de kat uit de boom.
Natuurlijk zijn partners ook van harte welkom. Voor hen is een transitie ook niet altijd even makkelijk.

De avond vindt plaats in een heel gewoon café, waar ook andere mensen komen. Gewone mensen zou je kunnen zeggen, maar dat zijn wij uiteindelijk ook... Zo'n avond draagt zowel bij aan emancipatie van T-mensen als acceptatie.

Kledingadvies
Laten we eerlijk zijn, T-Amersfoort is geen travestiefeestje. Niets tegen die mensen, maar voor hen zijn er andere gelegenheden. Kom gewoon als man, androgyn of vrouw. Sterk opvallende kleding maakt je niet meer passabel en dient acceptatie en emancipatie niet. Er is geen gelegenheid tot omkleden.

In de kolom rechts vind je de datum van de volgende T-Amersfoort. Dan gaan we weer naar eetcafé Te Pas aan de Stationsstraat 18 in Amersfoort.

Gastvrouwen:
Emma & Eva

Onder voorbehoud!

Langzamerhand komen de T-avonden weer op gang.
Met beperkingen, dat nog wel.
 
10 sep 2021
Locatie Lapart (vermoedelijk)
 
22 sep 2021
Locatie via groepsapp
 

24 sep 2021
Locatie: SamSam Breda (terras?)

 
Zelfmoord ofwel suïcide komt ook onder transgenders voor. Voor forumleden wordt er in preventie en hulp voorzien.
 
 
T-Nederland T-Nederland is gevestigd in Etten-Leur — klik hier om een bericht te sturen