T-Nederland Transgendervereniging T-Nederland
T-Nederland T-Breda
 

Breda – centraal gelegen in het Nederlandse-taalgebied huisvest al geruime tijd ook een T-avond; een gelegenheid waar transgenders eens in de maand op een heel vrije en open(lijke) manier bij elkaar komen. T-Breda verwelkomt niet alleen mensen die van man naar vrouw transformeren (transvrouwen), maar ook transmannen; zij die van vrouw naar man gaan. Non-binair? Je hoort er ook bij!

Twijfelaars mogen we niet vergeten. Naast het goed bezochte forum is het vaak heel goed elkaar eens 'in de oogjes te kijken'. T-mensen met meer ervaring en de gastpersonen zullen met plezier je vragen beantwoorden of een hart onder de riem steken. Vind je het allemaal nog een beetje eng, kom dan gewoon incognito en kijk vanaf de bar eerst een poosje de kat uit de boom.
Natuurlijk zijn partners ook van harte welkom. Voor hen is een transitie ook niet altijd even makkelijk.

De avond vindt plaats in een heel gewoon café, waar ook andere mensen komen. Gewone mensen zou je kunnen zeggen, maar dat zijn wij uiteindelijk ook... Zo'n avond draagt zowel bij aan emancipatie van T-mensen als acceptatie.

Kledingadvies
Laten we eerlijk zijn, T-Breda is geen travestiefeestje. Niets tegen die mensen, maar voor hen zijn er andere gelegenheden. Kom gewoon als man, androgyn of vrouw. Sterk opvallende kleding maakt je niet meer passabel en dient acceptatie en emancipatie niet. Er is geen gelegenheid tot omkleden.

In de kolom rechts vind je de datum van de volgende T-Breda. Dan gaan we weer naar café SamSam aan de Grote Markt 2 in Breda.

Gastpersonen:
Emma & Eva
(zij/haar)
 
1e vrijdag:
12 juli 2024
Locatie Te Pas
Daarna
6 sept 2024
 
2e woensdag:
10 juli 2024
Locatie Breda (besloten)
Daarna:
14 aug 2024
 
3e vrijdag:
21 juni 2024
SamSam Breda
Daarna
19 juli 2024
 
Depressie en zelfmoord ofwel suïcide komt zeker ook onder transgender mensen voor. Voor forumleden wordt er in hulp voorzien.
 
j
 
T-Nederland T-Nederland is gevestigd in Etten-Leur — klik hier om een bericht te sturen