T-Nederland Transgendervereniging T-Nederland
T-Nederland T-avonden
 
 
 
 
 

In 2010 werd de eerste T-Amersfoort georganiseerd. In het verleden kwamen transgenders veelal bijeen in besloten bijeenkomsten. Achter gesloten gordijnen was in die periode heel letterlijk. Op diverse plaatsen in Nederland werden avonden in een vrijere omgeving georganiseerd, vaak in een gay-café.

T-Amersfoort was een van de eerste avonden die transgenders bijeen brachten in gewone café's, zonder gelegenheid tot omkleden en in aanwezigheid van andere bezoekers. Deze avonden maakten daarmee een einde aan het verstoppen. Van aanvang aan werden de voordelen duidelijk. Mensen die vooral beducht waren om op te vallen hoefden geen 'homocafé' te bezoeken. Voor een flink aantal mensen voelt dat niet prettig, of dat nu terecht is of niet.

Een nadeel van het vroegere gebruik om (bijvoorbeeld) een buurthuis te bezoeken was dat je niet kon doen of je er niet bij hoorde. Als de deur achter je dicht ging was voor alle aanwezigen duidelijk wat de reden van je komst was.
Niet bij T-Amersfoort, T-Breda en vergelijkbare initiatieven.
Er wordt zelfs niet van je verlangd dat je gekleed in het gewenste geslacht het café binnenkomt. Je kunt dus gewoon onopvallend in een hoekje of aan de bar plaatsnemen en de kat uit de boom kijken. Lijkt het je wat, dan sluit je je aan, ontbreekt het (nog) aan voldoende zelfvertrouwen dan vertrek je even onopvallend als je was binnengekomen. Volgende keer beter.

Eén ding moet duidelijk zijn, de avonden zijn met nadruk bedoeld om ten eerste transgenders die dat nodig hebben te laten wennen aan een normaal leven tussen anderen, met niet-transgenders dus, maar ook om het overige publiek aan ons te laten wennen. Want het ontgaat sommige andere cafébezoekers echt niet dat sommigen van ons een wat zware stem hebben of juist heel vrouwelijke klanken voortbrengen.
Om dat te bereiken kleed je je dus gewoon. Het klinkt misschien hard, maar als je door de maatschappij wilt worden geaccepteerd kom je niet alsof je naar een gay party gaat. Daar zijn voldoende andere gelegenheden voor.

Benieuwd?
Zoek in de kolom rechts een datum en locatie op en kom erbij. Vooraanmelding is niet nodig. Entrée wordt er niet geheven. Je bent gewoon welkom.

 
1e vrijdag:
7 juni 2024
Locatie Te Pas
Daarna
5 juli 2024
 
2e woensdag:
8 mei 2024
Locatie Breda (besloten)
Daarna:
12 juni 2024
 
3e vrijdag:
17 mei 2024
GEEN
T-BREDA
!
Daarna
SamSam Breda
21 juni 2024
 
Depressie en zelfmoord ofwel suïcide komt zeker ook onder transgender mensen voor. Voor forumleden wordt er in hulp voorzien.
 
 
T-Nederland T-Nederland is gevestigd in Etten-Leur — klik hier om een bericht te sturen